Tele van C-vitaminnal, és segíti a fogyást: roppanós reteksaláta uborkával és zöldekkel

Az egészséges és frissítő kapros reteksalátát sokszor készítsd el most tavasszal.

Kapros reteksaláta

A roppanós retket érdemes gyakran az étrendedbe illeszteni, mert számos előnye van. Többek között  gazdag C-vitaminban, miközben kalóriát alig tartalmaz. Készíthetsz belőle frissítő, kapros reteksalátát zöldségekkel megpakolva és olívaolajos öntettel összeforgatva.

Kapros reteksaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 kígyóuborka
  • 2 csokor retek
  • 1 fej jégsaláta

Az öntethez

  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A borsót enyhén sós vízben öt perc alatt párold roppanósra. Öntsd egy salátástába, és hagyd kihűlni. Közben a salátát szedd leveleire, folyó víz alatt alaposan mosd meg, és tépkedd vagy vágd nagyobb darabokra. Szeleteld fel az uborkát és a retket is.

Az öntethez az olívaolajat keverd el a citrom kifacsart levével, a felaprított kaporral, kis sóval és frissen őrölt borssal. Forgasd össze a zöldségekkel, és tálalásig tartsd a hűtőben.

 

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

A krémes mexikói kukoricasaláta remek választás grillpartikra, ínycsiklandó köret, amit tortillachips mellé is kipróbálhatsz.

Elolvasom

Kép: Marina Gorevaja / Getty Images

Ezt is szeretjük