Tele van C-vitaminnal, és segíti a fogyást: roppanós reteksaláta uborkával és zöldekkel
Az egészséges és frissítő kapros reteksalátát sokszor készítsd el most tavasszal.

A roppanós retket érdemes gyakran az étrendedbe illeszteni, mert számos előnye van. Többek között gazdag C-vitaminban, miközben kalóriát alig tartalmaz. Készíthetsz belőle frissítő, kapros reteksalátát zöldségekkel megpakolva és olívaolajos öntettel összeforgatva.
Kapros reteksaláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
- 25 dkg zöldborsó
- 2 kígyóuborka
- 2 csokor retek
- 1 fej jégsaláta
- só
Az öntethez
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 csokor kapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A borsót enyhén sós vízben öt perc alatt párold roppanósra. Öntsd egy salátástába, és hagyd kihűlni. Közben a salátát szedd leveleire, folyó víz alatt alaposan mosd meg, és tépkedd vagy vágd nagyobb darabokra. Szeleteld fel az uborkát és a retket is.
Az öntethez az olívaolajat keverd el a citrom kifacsart levével, a felaprított kaporral, kis sóval és frissen őrölt borssal. Forgasd össze a zöldségekkel, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé
A krémes mexikói kukoricasaláta remek választás grillpartikra, ínycsiklandó köret, amit tortillachips mellé is kipróbálhatsz.
ElolvasomKép: Marina Gorevaja / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- virsli
- bajorország
Hideg virslisaláta bajor recept alapján: ezek nem maradhatnak ki belőle

- krumplisaláta
- köret