Zöldfűszeres sült retek, ami belül szinte krémes lesz: tökéletes köret húsok mellé
Ha eddig még nem kóstoltad a sült retket, itt az ideje! A fokhagyma és a zöldfűszerek csodás ízt adnak neki.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A sült retek remek köret lehet különféle húsok mellé. Sokkal alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a krumplinak, így a diétázók is bármennyit ehetnek belőle. A sütés jót tesz a zsenge zöldségnek, hisz sokkal édesebbé válik. Friss zöldfűszerekkel fokozhatod az élvezetet, a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring is kitűnő hozzá.
Zöldfűszeres sült retek
Hozzávalók
- 2 csomag retek
- 2 teáskanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 3 teáskanál aprított zöldfűszerek
Elkészítés:
A retket tisztítsd meg, mosd meg, és nagyságtól függően felezd vagy negyedeld. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát.
Rendezd a retket sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd rá a vajas keveréket, és szórd meg az aprított zöldfűszerekkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a retek megpirul.
Zöldbabot is sütöttél már? Fokhagymával, olívaolajjal isteni.
Még több recept