Zöldfűszeres sült retek, ami belül szinte krémes lesz: tökéletes köret húsok mellé
Ha eddig még nem kóstoltad a sült retket, itt az ideje! A fokhagyma és a zöldfűszerek csodás ízt adnak neki.

sult-retek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült retek remek köret lehet különféle húsok mellé. Sokkal alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a krumplinak, így a diétázók is bármennyit ehetnek belőle. A sütés jót tesz a zsenge zöldségnek, hisz sokkal édesebbé válik. Friss zöldfűszerekkel fokozhatod az élvezetet, a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring is kitűnő hozzá. 

Zöldfűszeres sült retek

Hozzávalók:

  • 2 csomag retek
  • 2 teáskanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 3 teáskanál aprított zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A retket tisztítsd meg, mosd meg, és nagyságtól függően felezd vagy negyedeld. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. 

Rendezd a retket sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd rá a vajas keveréket, és szórd meg az aprított zöldfűszerekkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a retek megpirul. 
Zöldbabot is sütöttél már? Fokhagymával, olívaolajjal isteni. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük