
Kalóriaszegény receptek tésztaimádóknak
Mindened a tészta, de úgy gondolod, nem fér össze a fogyókúrával? Íme, négy recept, mely rácáfol erre az elméletre.

Sokan még csak gondolni sem mernek tésztával készült ételekre, ha néhány kilótól meg akarnak szabadulni. Ne ess az ő hibájukba, bátran fogyassz tésztát, csak arra figyelj, hogy miként és mivel készíted el!
Következő receptjeinkkel nem foghatsz mellé, mert gyorsan elkészülnek, nem rakják rád a felesleges kilókat, ugyanakkor kiadósak is, így nem kell éhezned.
Gombás tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 6 dkg nagykocka durum lisztből
- 1 teáskanál darált dió
- 1 mokkáskanál olaj
- majoránna
- só
- fehérbors
A gombát tisztítsd meg, és apróra vágd fel. Az olajon pirítsd meg, és fűszerezd majoránnával, sóval, borssal.
Szórd rá a diót, fedd le, és a saját levében 10 percig párold. A tésztát sós vízben főzd ki, szűrd le, és a gombás masszával összekeverve már fogyaszthatod is.
Mexikói penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne
- 1 konzerv bébirépa
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 konzerv kukorica
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csokor póréhagyma
- liszt
- tej
- olaj
- ételízesítő
A póréhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a lecsepegtetett konzerveket, szórj rá pici lisztet, és pirítsd néhány percig. Add hozzá az áttört fokhagymát, és szórd meg ételízesítővel. Annyi tejjel öntsd fel, hogy krémes mártáshoz hasonló sűrűségű legyen. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és tálald!
Paradicsommártásos spagetti
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 konzerv kukorica
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél dl vörösbor
- oregánó
- só
- bors
A lilahagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd az olívaolajon dinszteld meg. A sűrített paradicsomot pici vízzel hígítsd fel, és öntsd rá a hagymákra. Add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és ízlésed szerint szórd meg oregánóval, sóval, borssal. A lisztet a vörösborral keverd össze, és sűrítsd be a mártást. A megfőzött, leszűrt spagettire öntsd rá a mártást, és már fogyaszthatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Rakott tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg fodros nagykocka
- 5 dkg darált dió
- 4 alma
- 1 kis üveg diétás baracklekvár
- fél csomag diétás, vaníliaízű pudingpor
- édesítőszer
Az almát reszeld le, és a lekvárral, valamint a dióval keverd össze. Egy jénai tál aljába tegyél egy réteg megfőzött, leszűrt tésztát, és oszlass el rajta rétegnyi lekváros masszát. A rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak a hozzávalók, de arra figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön. A pudingport keverd össze a csomagolásán írt mértékű hideg vízzel és ízlésed szerinti édesítőszerrel. Locsold a tészta tetejére, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- tészta
Olaszos rakott tészták 25 perc alatt

- tészta
- rakott
Hipergyors rakott tészták

- tészta
- tejszín