Kakaós csiga házilag, kelt tésztából: finomabb lesz, mint a bolti
A kelt tésztás édességek között is talán a legnépszerűbb finomság a kakaós csiga.
Mint a kelt tésztás receptektől általában, ettől is tartanak, de te légy bátor és próbáld ki, egész biztosan jól sikerül majd!
Ha már besokalltál a kakaótól, készítsd el a diós vagy a mogyorós változatot is!
Kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg kakaópor - cukrozatlan
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Kelt tészta, tehát: langyos-cukros tej, abba az élesztő, 15 perc valami kellemesen meleg helyen. Amíg ez lezajlik, a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, majd keverj hozzá a - szobahőmérsékletű - vajból hét dekányit, aztán a lisztet, és végül öntsd hozzá a tej nagyobbik részét, körülbelül egy decit tégy félre. Ha felfutott az élesztő, azt is keverd az előbb felsoroltakhoz, gyúrd masszává az egészet, és tedd félre egy órára kelni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez letelt, a tésztát válaszd ketté, majd nyújtsd ki mindkét felét körülbelül egy centi vastagra. Olvaszd meg a maradék vajat, ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg jó alaposan kakaóval, és tekerd fel.
Tégy ugyanígy a másik adaggal is, majd told 175 fokos sütőbe, nagyjából fél órára. A maradék tejet melegítsd meg, kapard bele a vaníliát, és a sütés felénél ezzel kenegesd át a félkész csigákat.
A kép forrása a kajatanya.blog.hu.
OLVASD EL EZT IS!
- túró
- édességek
Túróval töltött zsemle
- olasz
- kávé
Klasszikus olasz tiramisurecept
- keksz
- édességek