Kakaós csiga házilag, kelt tésztából: finomabb lesz, mint a bolti
A kelt tésztás édességek között is talán a legnépszerűbb finomság a kakaós csiga.
Mint a kelt tésztás receptektől általában, ettől is tartanak, de te légy bátor és próbáld ki, egész biztosan jól sikerül majd!
Ha már besokalltál a kakaótól, készítsd el a diós vagy a mogyorós változatot is!
Kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg kakaópor - cukrozatlan
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Kelt tészta, tehát: langyos-cukros tej, abba az élesztő, 15 perc valami kellemesen meleg helyen. Amíg ez lezajlik, a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, majd keverj hozzá a - szobahőmérsékletű - vajból hét dekányit, aztán a lisztet, és végül öntsd hozzá a tej nagyobbik részét, körülbelül egy decit tégy félre. Ha felfutott az élesztő, azt is keverd az előbb felsoroltakhoz, gyúrd masszává az egészet, és tedd félre egy órára kelni.
Ha ez letelt, a tésztát válaszd ketté, majd nyújtsd ki mindkét felét körülbelül egy centi vastagra. Olvaszd meg a maradék vajat, ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg jó alaposan kakaóval, és tekerd fel.
Tégy ugyanígy a másik adaggal is, majd told 175 fokos sütőbe, nagyjából fél órára. A maradék tejet melegítsd meg, kapard bele a vaníliát, és a sütés felénél ezzel kenegesd át a félkész csigákat.
A kép forrása a kajatanya.blog.hu.
OLVASD EL EZT IS!

- túró
- édességek
Túróval töltött zsemle

- olasz
- kávé
Klasszikus olasz tiramisurecept

- keksz
- édességek