Kakaós csiga házilag, kelt tésztából: finomabb lesz, mint a bolti
A kelt tésztás édességek között is talán a legnépszerűbb finomság a kakaós csiga.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint a kelt tésztás receptektől általában, ettől is tartanak, de te légy bátor és próbáld ki, egész biztosan jól sikerül majd!

Ha már besokalltál a kakaótól, készítsd el a diós vagy a mogyorós változatot is!

Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaópor - cukrozatlan
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kelt tészta, tehát: langyos-cukros tej, abba az élesztő, 15 perc valami kellemesen meleg helyen. Amíg ez lezajlik, a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, majd keverj hozzá a - szobahőmérsékletű - vajból hét dekányit, aztán a lisztet, és végül öntsd hozzá a tej nagyobbik részét, körülbelül egy decit tégy félre. Ha felfutott az élesztő, azt is keverd az előbb felsoroltakhoz, gyúrd masszává az egészet, és tedd félre egy órára kelni.

Ha ez letelt, a tésztát válaszd ketté, majd nyújtsd ki mindkét felét körülbelül egy centi vastagra. Olvaszd meg a maradék vajat, ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg jó alaposan kakaóval, és tekerd fel.

Tégy ugyanígy a másik adaggal is, majd told 175 fokos sütőbe, nagyjából fél órára. A maradék tejet melegítsd meg, kapard bele a vaníliát, és a sütés felénél ezzel kenegesd át a félkész csigákat.

A kép forrása a kajatanya.blog.hu.

OLVASD EL EZT IS!

keksz lead
  • keksz
  • édességek

Roppanós csokis keksz

Ezt is szeretjük