4 isteni pörkölt receptje
A négy szaftos, magyaros fogás garantáltan az asztal köré gyűjti a családot. A pikáns fűszerekből és a néhol meglepő hozzávalókból remek fogásokat készíthetsz.
Pörköltet készíteni igazán nem nehéz, de minden családnak megvan a maga receptje, amire esküszik.
Az alábbiakban négy kevésbé ismert vagy szokatlan fűszerekkel megbolondított magyaros ínyencség receptjét olvashatod.
Zöldbabpörkölt
Hozzávalók:
- 60 dkg zöldbab
- 3 paprika
- 2 közepes hagyma
- 2 paradicsom
- 1 pár virsli vagy 1 szál kolbász
- pirospaprika
A hagymát vágd apróra, és egy kevés olajon párold üvegesre. Ezután szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel egy kevés vízzel. Ízesítsd sóval és borssal.
Dobd bele a kettévágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és a zöldbabot, majd fedő alatt párold puhára. Végül karikázd bele a virslit vagy a kolbászt, és főzd még néhány percig.
Zúzapörkölt
Hozzávalók:
- fél kg csirkezúza
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 2 fej hagyma
- 2 babérlevél
- pirospaprika
- olaj
- 1 dl sör
A hagymát vágd apróra, kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a pirospaprikát, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a megtisztított, apróra vágott zúzát, és öntsd fel a sörrel, ha kell, egy kevés vízzel. Ekkor add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a babérlevelet, majd fedő alatt főzd puhára. Ha elkészült, keverj habarást a lisztből és a tejfölből, majd sűrítsd be vele a pörköltet.
Flamand pörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2-3 nagyobb vöröshagyma
- 2 üveg barnasör
- néhány szem aszalt szilva
- két szelet kenyér
- mustár
- pirospaprika
- borsikafű
- kakukkfű
- só
A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a kockára vágott húst, sózd meg, és pirítsd, amíg levet ereszt. Ekkor fűszerezd meg, és hintsd meg pirospaprikával, majd fedő alatt főzd addig, amíg majdnem puha lesz. Ezután öntsd fel a barnasörrel, és tedd bele az aszalt szilvákat. Ha a hús teljesen megpuhult, vágd le a kenyérszeletek héját, kend meg őket mustárral, és borítsd be velük a pörköltet. Addig főzd így, amíg a kenyér teljesen belefő a pörköltbe, és besűríti azt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Zöldborsós gombapörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó - lehet konzerv is
- 30 dkg gomba
- 5 főtt tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 teáskanál liszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- bazsalikom
- ételízesítő
A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát, és párold tovább őket. Közben fűszerezd meg, és add hozzá a zöldborsót is. Ha a gomba már puha, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy nagyon kevés vízzel. Végül alaposan keverd el a liszttel, és dolgozd hozzá a tejfölt is. Ha felforrt, szórd bele a negyedekre vágott tojásokat, és nagyon óvatosan keverd össze, nehogy szétessenek.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka