4 isteni pörkölt receptje

A négy szaftos, magyaros fogás garantáltan az asztal köré gyűjti a családot. A pikáns fűszerekből és a néhol meglepő hozzávalókból remek fogásokat készíthetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pörköltet készíteni igazán nem nehéz, de minden családnak megvan a maga receptje, amire esküszik.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az alábbiakban négy kevésbé ismert vagy szokatlan fűszerekkel megbolondított magyaros ínyencség receptjét olvashatod.

Zöldbabpörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • 3 paprika
  • 2 közepes hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pár virsli vagy 1 szál kolbász
  • pirospaprika

A hagymát vágd apróra, és egy kevés olajon párold üvegesre. Ezután szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel egy kevés vízzel. Ízesítsd sóval és borssal.

Dobd bele a kettévágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és a zöldbabot, majd fedő alatt párold puhára. Végül karikázd bele a virslit vagy a kolbászt, és főzd még néhány percig.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • fél kg csirkezúza
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 dl sör

A hagymát vágd apróra, kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a pirospaprikát, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a megtisztított, apróra vágott zúzát, és öntsd fel a sörrel, ha kell, egy kevés vízzel. Ekkor add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a babérlevelet, majd fedő alatt főzd puhára. Ha elkészült, keverj habarást a lisztből és a tejfölből, majd sűrítsd be vele a pörköltet.

Flamand pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2-3 nagyobb vöröshagyma
  • 2 üveg barnasör
  • néhány szem aszalt szilva
  • két szelet kenyér
  • mustár
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • kakukkfű

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a kockára vágott húst, sózd meg, és pirítsd, amíg levet ereszt. Ekkor fűszerezd meg, és hintsd meg pirospaprikával, majd fedő alatt főzd addig, amíg majdnem puha lesz. Ezután öntsd fel a barnasörrel, és tedd bele az aszalt szilvákat. Ha a hús teljesen megpuhult, vágd le a kenyérszeletek héját, kend meg őket mustárral, és borítsd be velük a pörköltet. Addig főzd így, amíg a kenyér teljesen belefő a pörköltbe, és besűríti azt.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Zöldborsós gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó - lehet konzerv is
  • 30 dkg gomba
  • 5 főtt tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • ételízesítő

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát, és párold tovább őket. Közben fűszerezd meg, és add hozzá a zöldborsót is. Ha a gomba már puha, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy nagyon kevés vízzel. Végül alaposan keverd el a liszttel, és dolgozd hozzá a tejfölt is. Ha felforrt, szórd bele a negyedekre vágott tojásokat, és nagyon óvatosan keverd össze, nehogy szétessenek.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük