4 isteni pörkölt receptje
A négy szaftos, magyaros fogás garantáltan az asztal köré gyűjti a családot. A pikáns fűszerekből és a néhol meglepő hozzávalókból remek fogásokat készíthetsz.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

Régen még a csapból is ő folyt, ma alig hallani Paris Hiltonról: így néz ki most, 38 évesen »

8 nadrág esküvőre vendégként, ha nem vagy kiöltözős típus: kényelmes és elegáns darabokat mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pörköltet készíteni igazán nem nehéz, de minden családnak megvan a maga receptje, amire esküszik.

Az alábbiakban négy kevésbé ismert vagy szokatlan fűszerekkel megbolondított magyaros ínyencség receptjét olvashatod.

Zöldbabpörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • 3 paprika
  • 2 közepes hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 pár virsli vagy 1 szál kolbász
  • pirospaprika

A hagymát vágd apróra, és egy kevés olajon párold üvegesre. Ezután szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel egy kevés vízzel. Ízesítsd sóval és borssal.

Dobd bele a kettévágott paradicsomokat, a kicsumázott paprikákat és a zöldbabot, majd fedő alatt párold puhára. Végül karikázd bele a virslit vagy a kolbászt, és főzd még néhány percig.

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • fél kg csirkezúza
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 dl sör

A hagymát vágd apróra, kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a pirospaprikát, ízesítsd sóval, borssal, add hozzá a megtisztított, apróra vágott zúzát, és öntsd fel a sörrel, ha kell, egy kevés vízzel. Ekkor add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a babérlevelet, majd fedő alatt főzd puhára. Ha elkészült, keverj habarást a lisztből és a tejfölből, majd sűrítsd be vele a pörköltet.

Flamand pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2-3 nagyobb vöröshagyma
  • 2 üveg barnasör
  • néhány szem aszalt szilva
  • két szelet kenyér
  • mustár
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • kakukkfű

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Add hozzá a kockára vágott húst, sózd meg, és pirítsd, amíg levet ereszt. Ekkor fűszerezd meg, és hintsd meg pirospaprikával, majd fedő alatt főzd addig, amíg majdnem puha lesz. Ezután öntsd fel a barnasörrel, és tedd bele az aszalt szilvákat. Ha a hús teljesen megpuhult, vágd le a kenyérszeletek héját, kend meg őket mustárral, és borítsd be velük a pörköltet. Addig főzd így, amíg a kenyér teljesen belefő a pörköltbe, és besűríti azt.

Zöldborsós gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó - lehet konzerv is
  • 30 dkg gomba
  • 5 főtt tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • ételízesítő

A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát, és párold tovább őket. Közben fűszerezd meg, és add hozzá a zöldborsót is. Ha a gomba már puha, szórd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy nagyon kevés vízzel. Végül alaposan keverd el a liszttel, és dolgozd hozzá a tejfölt is. Ha felforrt, szórd bele a negyedekre vágott tojásokat, és nagyon óvatosan keverd össze, nehogy szétessenek.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük