Ropogós házi krumplichips sütőben sütve: olcsóbb és finomabb, mint a bolti verzió
Házilag is elkészítheted a fűszeres, ropogós krumplichipset, amit utána olyan jó a tévé előtt vagy a vendégekkel együtt falatozni.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A ropogós chips nem véletlenül olyan népszerű rágcsálnivaló. Otthon is elkészítheted, ráadásul így olcsóbb és finomabb is lesz, mint a bolti. Ha légkeveréses sütőd van, akkor egészséges módon abban süsd ki a chipseket. Ha a krumplit előzőleg lereszeled, és fél órára beáztatod, kimegy belőle a keményítő, és igazán ropogós lesz.
Házi krumplichips
Hozzávalók 2 személyre
- 4 krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt tarka bors
- füstölt paprika
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, uborkareszelőn reszeld le, és áztasd hideg vízbe. Tíz perc múlva öntsd le róla a vizet, öntsd fel tisztával, és ebben áztasd további húsz percig. Az áztatási idő leteltével tedd a szeleteket egy kisebb lábosba, öntsd le annyi vízzel, amennyi ellepi, és kezdd el melegíteni. Amint felforrt, vedd le a tűzről, és öblítsd le. Konyharuhával itasd le róla a nedvességet, majd szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, és forgasd jól össze.
Ha van légkeveréses sütőd, oszd el az előfőzött, fűszeres krumpliszeleteket egy papírral kibélelt tepsiben, locsold meg kevés olívaolajjal, és told őket 200 fokos sütőbe tíz percre. Másik módszer szerint serpenyőben, bő, forró olajban süsd ki őket hét-tíz perc alatt, időnként megkevergetve, hogy egyenletesen piruljanak.
Házilag készülő, ropogós nassolnivaló a rozmaringos, sajtos rúd is, amit szintén nagyon jó falatozni.
Még több recept