Egyserpenyős vajas fokhagymás csirkemell: krumpli is pirul mellette

A vajas, fokhagymás csirkemell krumplival pirul egy serpenyőben, és az egész viszonylag hamar készen is van.

Vajas, fokhagymás csirkemell krumplival
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy sietős estére nem is kell finomabb: a vajas alapon sülő, fokhagymával feldobott csirkemellkockák elképesztően puhák, omlósak. Ugyanabban a serpenyőben készítheted a húst és a köretet, így mosogatnivaló is kevesebb marad utána. Ha friss zöldfűszerekkel dolgozol, a megadott adagoknál egy kicsit többet használj belőlük.

Vajas, fokhagymás csirkemell krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg csirkemellfilé
  • 65 dkg krumpli
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors

A páchoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 0.5 dl szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy tálban keverd el a pác hozzávalóit: az olívaolajat, a chiliszószt, a szójaszószt, majd ebben forgasd meg a csirkekockákat. Hagyd őket pihenni a pácban, amíg előkészíted a többi hozzávalót.

 

A krumplit vágd vastagabb cikkekre. Ha vékony héjú fajtát használsz, meghámozni sem kell. Forró, sós vízben főzd őket elő nyolc perc alatt. Egy nagy serpenyőben olvaszd össze az olajat a vaj egyharmadával. Keverd hozzá a krumplit, és időnként megkeverve tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre. Amikor már kívül ropogósak, belül puhák, vedd ki őket a serpenyőből egy tálra.

 

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat. A csirkemellkockákat halászd ki a pácból. A levet tedd félre. A fokhagymát vágd szeletekre, add a csirkéhez, és így kevergesd őket együtt, amíg a hús átsül. Ekkor öntsd hozzá a visszamaradt páclevet. Szórd meg a zöldfűszerekkel, keverd hozzá a kisült krumplit, és néhány perc alatt főzd össze. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd utána, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. Frissen tálald.

Szintén a körettel együtt sül a tazsin: ez a marokkói fogás a különleges fűszerezésnek köszönhetően olyan ellenállhatatlan.

Kép: AlexBackPhoto / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük