Egyserpenyős zöldséges csirkemell: külön köret sem kell már mellé
Az egyserpenyős zöldséges csirkemell azért szuper, mert a vitamindús köretet együtt tálalhatod a hússal.

egyserpenyos zoldseges
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyserpenyős zöldséges csirkemell lényege, hogy a köret - jelen esetben a cukkini és a paradicsom - a hússal egy serpenyőben pirul. A csirkemellkockákat kisütés előtt fél órával érdemes befűszerezni, hogy az ízek kellően átjárják a darabokat.

Egyserpenyős zöldséges csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 cukkini
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál currypor
  • bors
  • olívaolaj
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal, curryporral, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és fél órára tedd be a hűtőbe. A cukkinit és a paradicsomot addig mosd meg, szeleteld fel, és forgasd össze borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A pihentetési idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőben, szükség szerint egy kevés olívaolaj hozzáadásával közepes lángon pirítsd meg a húst, majd szűrőlapáttal szedd ki egy papírtörlőre. Ugyanabba a serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és néhány perc alatt pirítsd meg benne a fűszeres zöldségeket. Tedd vissza a csirkemellet is a serpenyőbe, keverd el a zöldségekkel, szórd meg ízlés szerint felaprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is az egészséges, színes vacsorát.

Hasonlóan készül a stir fry, csak ahhoz nem keverni, hanem rázogatni kell a serpenyőben a hozzávalókat.

Ezt is szeretjük