Omlósra sült csirkeszárnyak pikáns pácban: a bőre ropogós, a hús belül vajpuha

A pikáns csirkeszárny elkészítésénél nincs is egyszerűbb: csak tartsd néhány órát fűszeres pácban, utána mehet is a sütőbe.

Pikáns csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A pikáns csirkeszárnyak elkészítéséhez nem kell mást tenned, mint összekeverni a fűszereket, és ebben a lében tartani a szárnyakat néhány órán keresztül. Akár egy egész éjszakát is pihenhet a pácban, amelynek a lelkét többek között a Cayenne-bors és a reszelt hagyma adja. Szintén jól megy hozzá a karakteres ízű füstölt paprika.

Pikáns csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat szórd meg sóval és borssal. Az olajat egy tálban keverd össze a kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a Cayenne-borssal, majd reszeld hozzá a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Helyezd a szárnyakat ebbe a pácba úgy, hogy minden oldalukat bevonja a fűszeres lé. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát, de akár egy egész éjszakát is, mert csak finomabb lesz tőle.

 

Másnap sorakoztasd fel a csirkecombokat egy sütőpapírral kibélelt, nagy tepsiben. Told őket 220 fokos sütőbe. Húsz perc múlva fordítsd meg őket, és így süsd további húsz percig.

Így használd fel a tavaszi újkrumplit: azt is mutatjuk, mihez ne válaszd

Amíg tart az újkrumpli szezonja, használd fel minél többféle formában a zöldséget, sokkal gyorsabban megfő, mint az öreg, ráadásul még pucolni sem kell.

Elolvasom
Ezt is szeretjük