A legfinomabb babgulyás receptje
A tél közepén kevés jobb dolog történhet, mint hogy eléd kerül egy tál forró és laktató babgulyás.
A sűrű és forró babgulyás igazi életmentő, ha érzed, hogy közeleg a nátha, ez az egyik legjobb és legfinomabb fogás, amihez fordulhatsz, egy kis csípős paprikával feldobva csodákra képes.
Készíts bele csipetkét, ehhez egy tojást üss egy tálkába, adj hozzá egy csipet sót, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz. Ha ez megvolt, forró vízbe-levesbe mártott késsel egy vágódeszka szélén szépen beleszaggathatod a levesbe.
Babgulyás
Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 40 dkg tarkabab
- 3 közepes sárgarépa
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 egészen kicsi fej zeller
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- néhány szem egész bors
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, tisztítsd meg a húst, kockázd fel nagyjából egységes méretű részekre, majd tedd félre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A vöröshagymát pucold meg, majd kockázd fel egészen apróra. Vedd elő a legszebb gulyásfőző lábasodat, az aljába tegyél annyi zsiradékot, amin szépen megfonnyaszthatod a hagymát. Gyújts a lábas alá, majd dinszteld meg rajta a kockára vágott hagymát.
Amikor már szép üveges, add hozzá a húst a kömény társaságában, és pirítsd meg kissé. Amikor már kifehéredtek a húskockák, keverd hozzá a pirospaprikát, majd öntsd fel bő vízzel - többel, mint amennyi ellepi! -, add hozzá a babérleveleket, az egész borsot, sót ízlés szerint, és hagyd főni. Egy másik lábasban főzd félkeményre a babot, majd öntsd le róla a vizet, és utána add a húsos léhez.
Amikor már kissé megpuhult a hús, add hozzá a karikára vagy kockára vágott zöldségeket és a fűszereket. A petrezselymet még ne! Kis lángon hagyd főni az egészet, amíg minden szépen megpuhul.
Amikor ez megtörtént, kóstold meg a levesed, fűszerezd még utólag, tedd bele a petrezselymet, hagyd még pár percig a lángon, és kész is van.
Sós sütemények kelt tésztából
Azt senki sem vitatja, hogy nincs jobb egy tál forró babgulyásnál, de hogy az élményt még fokozhatod azzal, ha mellé kelt tésztából készült finomságot kínálsz, az is biztos.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- kenyér
3 levesbetét, amit mindenki szeret
- paprika
- paradicsom
A legfinomabb paprikás krumpli
- knédli
- só