Isteni házi hagymalekvárrecept
A vajpuhára fonnyasztott, majd mézzel, fűszerekkel elkevert finomságnak nincs párja.
A fűszeres sültek, valamint a kacsa- és libamájak legjobb kísérője a hagymalekvár, ami egy szelet pirítóssal is remekül működik, előételnek, vagy akár könnyű vacsorának is fogyaszthatod.
Ha a pikánsabb ízeket kedveled, a főzés utolsó fázisában adj még hozzá fél-egy deci száraz fehér- vagy vörösbort, isteni lesz!
Hagymalekvár
Hozzávalók:
- 60 dkg hagyma - lila és vörös vegyesen
- 15 dkg méz
- 10 dkg vaj
- fél deci balzsamecet
- 1 ág rozmaring
- só. frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta. Amikor elérte a kívánt állapotot, kezdd el fonnyasztani rajta a hagymákat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor már szépen összeestek és egy kicsit meg is pirultak, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a mézet és hagyd karamellizálódni, ez nagyjából öt-tíz percet fog igénybe venni.
Ezután add hozzájuk a rozmaringot, majd a balzsamecetet, párszor keverd át, majd további öt percnyi főzés után kész is vagy. Fertőtlenített dunsztosüvegekbe adagold ki, és fogyaszd, amikor jólesik.
Ínycsiklandó előételek
Ha már tudod, mi lesz a főfogás, találd ki, mivel kezdődjön a menüsor!
OLVASD EL EZT IS!
- sárgarépa
- káposzta
Az eredeti amerikai káposztasaláta receptje
- fokhagyma
- padlizsán