4 gyümölcsös sült a vasárnapi asztalra
Ha a rántott hús unalmas, a sima sült pedig túl egyszerű, akkor dobd fel a főfogást lédús gyümölcsökkel, és kápráztasd el a családot.
A gyümölcsöket nem csak édességhez, hanem húsokhoz is használhatod. Biztosan te is emlékszel még a nagy napközis kedvencre, a meggyszószos sültre.
Az édes és a sós íz keveredése pikáns eredményt hoz. Használhatsz konzervet és befőttet is, de van olyan gyümölcs, amit még most is megkapsz frissen.
Barackos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy csirkemellfilé
- 50 dkg barack - konzerv is jó
- 5 dkg vaj
- 2 dl húsleves
- 1 evőkanál liszt
- cukor
- só
A csirkemellet vágd apró csíkokra, sózd meg, vajon pirítsd meg. A lisztből a vaj másik felével készíts világos rántást, add hozzá a csirkemellet, és egy kevés cukorral barnítsd meg.
Öntsd fel a húslevessel, és főzd addig, amíg el nem párolog. A barackokat vágd csíkokra, majd add a csirkéhez, és melegítsd össze.
Kacsa naranccsal
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg kacsamell
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl friss narancslé
- 1 narancs
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 2 kiskanál só
A kacsamelleket irdald be, majd forró vajon lassan süsd meg. A visszamaradt vajban párold meg a szeletekre vágott - és nem gerezdekre szedett - narancsot. Amikor megpárolódott, szórd meg a liszttel, és egy percig kevergesd. Öntsd fel másfél deci vízzel és a narancslével, sózd, borsozd, majd az egészet öntsd rá a kacsára, és melegítsd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szűzérmék birsalmával
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg szűzpecsenye
- 1 kg birsalma
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl rosé bor
- 1 evőkanál méz
- fél csokor petrezselyemzöldje
- 2-3 kisebb darab fahéj
- őrölt bors
- só
Az érmére szeletelt szűzpecsenyét süsd meg a vajon. A visszamaradt lén párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a bort, egy deci vizet és a fahéjat. A birsalmát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, majd locsold meg kevés meleg vízzel elkevert mézzel. A húst tedd kivajazott tűzálló tálba, halmozd mellé a birsalmát, sózd, borsozd az egészet, majd tedd forró sütőbe. Közepes tűzön addig süsd, amíg a birsalma puha nem lesz.
Almás csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecombfilé
- 4 alma
- 3 vöröshagyma
- 2 dl húsleves
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejszín
- olaj
- só
A csirkecombokat vágd ketté. Az almát vágd négybe, szedd ki a magházát, de megpucolni nem kell. A hagymát karikázd fel. A tejszínt és a húslevest keverd össze. Egy kiolajozott tálba tedd a csirkét, az almákat és a hagymát, öntsd alá a levest, sózd meg, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a csirkét.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka