5 hipergyors, serpenyős sült hús
Ha a hosszú hétvégét nem a konyhában akarod tölteni, akkor jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, ínycsiklandozó étel receptje.
Végy egy serpenyőt, vágj össze egy kis zöldséget, némi húst, fűszerezd, és hamarosan kész az isteni ebéd. Persze ezek a gyors husik vacsorára is ideálisak.
Egy kis friss, ropogós kenyérrel és egy jó pohár borral tökéletes kombinációt alkotnak. Ráadásul az elkészítésük sem nehéz, így aztán akkor is nyugodtan megpróbálkozhatsz velük, ha nem vagy gyakorlott a konyhában.
Zöldséges csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg cukkini
- egy csokor zöldspárga
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- só
- 2 evőkanál balzsamecet
A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és sózd be. A cukkinit mosd meg, és héjával együtt vágd juliennre, vagyis vékony hasábokra. A spárga fás részét vágd le, majd vágd falatnyi darabokra. A hagymát vágd félbe, majd karikázd fel, hogy hosszú csíkokat kapj.
A vaj felét olvaszd fel, és a csirkecsíkokat süsd meg rajta. Szedd ki a húst, majd olvassz fel még egy kis vajat, és süsd meg a zöldségeket is. Addig süsd, amíg a spárga meg nem puhul. Szedd ki a zöldségeket, majd vedd lejjebb a lángot, és öntsd a balzsamecetet a serpenyőbe. A fokhagymát hámozd meg, fokhagymanyomón nyomd át, és add az ecethez. Ezt egy kicsit melegítsd össze, majd szedd vissza a húst és a zöldségeket, és keverd át.
Tökös marha
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg sütőtök
- 1 hagyma
- 3 evőkanál vaj
- 50 dkg marhahús
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl marhahúsleves
- csipetnyi köménymag
- só, bors
A tököt kockázd fel falatnyi darabokra, a hagymát is aprítsd fel. A húst vágd tenyérnyi darabokra, és kicsit klopfold ki.
Serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat, a húst süsd meg 2-3 perc alatt, majd sózd és borsozd. A tököt és a hagymát süsd 3-4 percig, majd szórd meg a liszttel, és pirítsd át. Öntsd rá a húslevest, majd 5 percig párold. Öntsd össze a húst és a zöldséges mártást, és ízesítsd egy kevés köménymaggal.
Zöldborsós hátszín
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg hátszín
- 50 dkg cukorborsó
- 20 dkg zöldspárga
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 dl marhahúsleves
- só, bors
A húst vágd vékony szeletekre. A borsót mosd meg alaposan, távolítsd el a szárát, majd héjastól vágd kisebb darabokra. A cukorborsó héja is fogyasztható. A spárga fás részét távolítsd el, és vágd kis darabokra.
2 evőkanál olajat melegíts fel egy nagy serpenyőben, majd a húst több adagban süsd aranybarnára, ehhez elég 2-3 perc, majd sózd, borsozd.
Ha elkészültek, tedd őket félre, majd a maradék olajon futtasd át a felaprított hagymát. Add hozzá a zöldségeket, süsd 3 percig, majd öntsd fel a húslevessel, add hozzá az átnyomott fokhagymát, és lefedve párold puhára a zöldségeket. A hússal együtt tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Keleti serpenyős csirke
Hozzávalók:
- 35 dkg csirkemellfilé
- 8 mogyoróhagyma
- 1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili paprika
- 3 evőkanál szezámolaj
- 2,5 cm gyömbér
- 5 evőkanál kókusztej - Ázsia-boltban kapható
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
- bors
A feldarabolt húst forró olajban, sóval és borssal befűszerezve, nagy lángon süsd négy percig. Add hozzá a szeletelt hagymát, a préselt fokhagymát, a karikázott chilit és a reszelt gyömbért, majd süsd további két percig. Keverd hozzá a csíkokra vágott paprikát, és süsd még egy percig. A maradék hozzávalót is keverd hozzá, ízlés szerint fűszerezd meg, és még egy percig - állandó kevergetés mellett - hagyd kis lángon. Forrón tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka