Gyors sült csirkecsíkok
Borsóval és paprikával
Friss nyári fogás a borsóval és pritaminpaprikával összesütött csirke, ami fél óra alatt elkészül, és még köret sem kell hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved sok időt a konyhában tölteni, de mégis főtt ételre vágysz, akkor a csirkehús remek alapanyag, hiszen pillanatok alatt megsül.

Ha egyben sütöd a borsóval, akkor már köretet sem kell varázsolnod mellé, nyáron éppen elég lesz a kettő együtt.

Gyors sült csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 2 pritaminpaprika
  • 2 marék borsó héjában
  • só, bors
  • olívaolaj

A borsó szárát vágd le, de ne hámozd meg, hanem hagyd egyben. Válassz nem teljesen érett, zsenge borsót. A pritaminpaprikát csumázd ki, és vágd fel csíkokra.

A csirkemellet mosd meg, majd csíkozd fel, sózd be, és jó forróra előmelegített olívaolajon süsd meg. Amikor már pirul, de még nincs kész, dobd hozzá a borsót és a paprikát, és még tíz percig párold együtt a kettőt. Sózd, borsozd, és már tálalhatod is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük