Pikáns grillnyárs kerti sütögetéshez
Ha mód van rá, tegyétek át a konyhát a kertbe. Egy baráti grillezés remek hétvégi program, de a finom nyárs sütőben is elkészíthető.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári hétvégék tökéletesen alkalmasak egy kerti partira, de ha nincs kerted, akkor az alábbi receptet sütőben is elkészítheted.

Nemcsak a húst, de a zöldségeket is bepácolhatod, de ha így teszel, akkor maximum fél órát áztasd őket a marinádban.

Pikáns grillnyárs

Hozzávalók:

  • fejenként egy csirkemell
  • nyári zöldségek vegyesen
  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A húst és a zöldségeket mosd meg, majd azonos méretű kockákra darabold fel. A páchoz a hozzávalókat keverd össze, majd forgasd bele a húsokat és a zöldségeket.

A zöldség- és húskockákat húzd nyársra, majd állandóan forgatva süsd meg szabad tűzön. Ha nincs lehetőséged a szabadban elkészíteni, akkor csomagold be a nyársakat alufóliába, süsd 20 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még 10 percet.

Ezt is szeretjük