Pikáns grillnyárs kerti sütögetéshez
Ha mód van rá, tegyétek át a konyhát a kertbe. Egy baráti grillezés remek hétvégi program, de a finom nyárs sütőben is elkészíthető.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári hétvégék tökéletesen alkalmasak egy kerti partira, de ha nincs kerted, akkor az alábbi receptet sütőben is elkészítheted.

Nemcsak a húst, de a zöldségeket is bepácolhatod, de ha így teszel, akkor maximum fél órát áztasd őket a marinádban.

Pikáns grillnyárs

Hozzávalók:

  • fejenként egy csirkemell
  • nyári zöldségek vegyesen
  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A húst és a zöldségeket mosd meg, majd azonos méretű kockákra darabold fel. A páchoz a hozzávalókat keverd össze, majd forgasd bele a húsokat és a zöldségeket.

A zöldség- és húskockákat húzd nyársra, majd állandóan forgatva süsd meg szabad tűzön. Ha nincs lehetőséged a szabadban elkészíteni, akkor csomagold be a nyársakat alufóliába, süsd 20 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még 10 percet.

Ezt is szeretjük