Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A sertéstarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, és nyársra felhúzva is tökéletes, ráadásul így egészen különleges hangulatban tudod elfogyasztani is.

- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
A sertéstarját nagyon változatosan készítheted el: egészben hagyva, szeletelve vagy nyárson sütve egyaránt isteni finom. Mivel zsíros húsrészről van szó, nem is szárad ki könnyen. Ha sütés előtt egy nappal bepácolod, az ízek még jobban átjárják a hús belsejét. Nyársra húzva már a sütése és a fogyasztása sem mindennapi élmény.
Grillezett sertéstarja nyárson receptje
Hozzávalók
- 60 dkg sertéstarja
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 1 mokkáskanál fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját elkészítés előtti este pácold be: az olívaolajat keverd össze a cayenne borssal, a pirospaprikával, a fahéjjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A húst kockázd fel, sózd, borsozd, öntsd nyakon a fűszeres olajjal, és tedd lefedve a hűtőbe. Másnap a bepácolt húsdarabokat húzd fém sasliknyársra vagy kihegyezett, beáztatott fapálcikákra. Forró grillrácson, folyamatosan forgatva süsd át őket.
Még finomabb a nyárson sütött hús, ha grillezett zöldségeket is fogyasztasz mellé.
Még több recept