Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A sertéstarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, és nyársra felhúzva is tökéletes, ráadásul így egészen különleges hangulatban tudod elfogyasztani is.

tarja nyarson
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertéstarját nagyon változatosan készítheted el: egészben hagyva, szeletelve vagy nyárson sütve egyaránt isteni finom. Mivel zsíros húsrészről van szó, nem is szárad ki könnyen. Ha sütés előtt egy nappal bepácolod, az ízek még jobban átjárják a hús belsejét. Nyársra húzva már a sütése és a fogyasztása sem mindennapi élmény.

Grillezett sertéstarja nyárson receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját elkészítés előtti este pácold be: az olívaolajat keverd össze a cayenne borssal, a pirospaprikával, a fahéjjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A húst kockázd fel, sózd, borsozd, öntsd nyakon a fűszeres olajjal, és tedd lefedve a hűtőbe. Másnap a bepácolt húsdarabokat húzd fém sasliknyársra vagy kihegyezett, beáztatott fapálcikákra. Forró grillrácson, folyamatosan forgatva süsd át őket.

Még finomabb a nyárson sütött hús, ha grillezett zöldségeket is fogyasztasz mellé.

Ezt is szeretjük