Szaftos mustáros sertéstarja: így süsd, hogy ne száradjon ki a hús

A mustáros sertéstarja tényleg pillanatok alatt készen van, csak bepácolni ne felejtsd el.

Mustáros sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kevés munkával szeretnéd a mai ebédet elkészíteni, a mustáros sertéstarja tökéletes választás. A szaftos, zsíros tarja igazán hálás húsféle, mivel nagyon könnyen kezelhető, és nem szárad ki. Népszerű választás grillezésre is. Elkészítés előtti este pácold be, de csak közvetlenül sütés előtt sózd meg.

Mustáros sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéstarja csont nélkül
  • 6 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
  • zsír vagy olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre. A széleit vágd be, hogy ne ugorjon össze sütés közben. A mustárt keverd el az olajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ebben a pácban, és lezárt dobozban pihentesd egy éjszakát. 

 

Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat vagy sertészsírt. A tarjaszeleteket sózd meg, majd tedd a serpenyőbe, és oldalanként nyolc-nyolc percig süsd őket. Amikor már majdnem készen vannak, locsold meg őket a visszamaradt páccal, és így süsd készre.

Nézz hozzá egy finom köretet is!

Tökéletes köret hozzá a sajtos, lime-os kukoricasaláta.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük