Vajpuha tarjaszeletek rozmaringos pácban: ezzel a módszerrel őrzi meg legjobban az ízeit

Rozmaringos pácban érlelve vajpuha és illatos lesz a sertéstarja.

Rozmaringos tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rozmaringos sertéstarja kevés munkával készülő, szaftos és nagyon kiadós. A tarja nem véletlenül olyan népszerű húsféle: viszonylag zsíros, így nem szárad ki, könnyen puhul, és grillezve, sütőben vagy serpenyőben készítve is fantasztikus. 

Rozmaringos tarja

Hozzávalók

  • 1 kg sertéstarja
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • színes bors
  • 2 evőkanál vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hús inas végeit vágd le, a szeleteket kicsit klopfold ki. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringlevelekkel, a pirospaprikával és a borssal. A hússzeleteket tedd ebbe a pácba, és lezárt dobozban pihentesd egy éjszakát.

 

Másnap egy serpenyőben olvassz vajat. A hússzeleteket sütés előtt közvetlenül sózd meg, és az olvasztott vajon pirítsd körbe őket oldalanként három perc alatt. Ettől kéreg keletkezik rajtuk, ami segít, hogy megőrizzék az ízeiket. A pirítás után fedd le a serpenyőt, és további negyedóra alatt kisebb lángon párold a húst puhára.

Használj bátran a főzéshez friss, illatos zöldfűszereket! Mutatjuk, melyik mire való.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük