Grillezett sertéstarja szójaszószos pácban: így még soha nem próbáltad
Csempéssz egy kis változatosságot a grillezésbe! A sertéstarja szójaszószos pácban fenséges.

beauty and style
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »
- 20 perc pilates, ami tónusoz és egyensúlyba hoz: a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják ezek a lassú, kitartott gyakorlatok »
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »

Top olvasott cikkek
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A sertéstarja szinte tálcán kínálja magát, hogy grillrácson süsd ki, szójaszószos pácban pedig finom és különleges. Mivel a tarja zsírtartalma elég magas, nem szárad ki könnyen. Legjobb, ha már előző este bepácolod a húst.
Grillezett sertéstarja szójaszószos pácban
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál sertéstarja
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 salottahagyma
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1.5 evőkanál fehérborecet
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A páchoz az olívaolajat keverd össze a cukorral, a szójaszósszal, az apróra vágott hagymával, a fokhagymaporral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal. Tedd bele a tarjaszeleteket úgy, hogy a fűszeres lé teljesen ellepje a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap helyezd a hússzeleteket forró grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.
Pikáns, ragacsos csirkegolyókat is készíthetsz grillen: ez a recept egyenesen Japánból érkezett.
Még több recept