Grillezett sertéstarja szójaszószos pácban: így még soha nem próbáltad
Csempéssz egy kis változatosságot a grillezésbe! A sertéstarja szójaszószos pácban fenséges.

szojaszoszos tarja
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertéstarja szinte tálcán kínálja magát, hogy grillrácson süsd ki, szójaszószos pácban pedig finom és különleges. Mivel a tarja zsírtartalma elég magas, nem szárad ki könnyen. Legjobb, ha már előző este bepácolod a húst.

Grillezett sertéstarja szójaszószos pácban

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál sertéstarja
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 salottahagyma
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1.5 evőkanál fehérborecet
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz az olívaolajat keverd össze a cukorral, a szójaszósszal, az apróra vágott hagymával, a fokhagymaporral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal. Tedd bele a tarjaszeleteket úgy, hogy a fűszeres lé teljesen ellepje a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap helyezd a hússzeleteket forró grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.

Pikáns, ragacsos csirkegolyókat is készíthetsz grillen: ez a recept egyenesen Japánból érkezett.

Ezt is szeretjük