Tepsiben sült fokhagymás sertéstarja: így marad a hús igazán szaftos
A szaftos sertéstarjához remekül megy a karakteres, fokhagymás ízesítés.
![Fokhagymás-paprikás sertéstarja](https://kep.index.hu/1/0/5064/50643/506435/50643511_eabba0e6805bf034f6ad7c41935d0287_wm.jpg)
Csodás, magyaros ízvilágú ebédet készíthetsz, ha a sertéstarját fokhagymával és édes paprikakrémmel készíted el. A szaftos hús tepsiben sül, mégsem szárad ki. Még intenzívebb lesz az íze, ha egy evőkanálnyi sertés-fűszersóval is feldobod.
Fokhagymás-paprikás sertéstarja
Hozzávalók
- 75 dkg sertéstarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál édes paprikakrém
- 1 evőkanál sertés-fűszersó
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl víz
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéstarját szeleteld fel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a paprikakrémmel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a páccal, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap helyezd el a húsokat egy tepsiben. Szórd meg őket sóval. Önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Másfél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további fél órát.
Pikáns paprikakrém nem csak sültek mellé: a kamrába is elteheted
A gyömbértől és a chilitől kissé pikáns a paprikakrém, szuper szendvicsalapanyag, és sült húsokhoz is illik.
ElolvasomMég több recept