Tepsiben sült fokhagymás sertéstarja: így marad a hús igazán szaftos

A szaftos sertéstarjához remekül megy a karakteres, fokhagymás ízesítés.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csodás, magyaros ízvilágú ebédet készíthetsz, ha a sertéstarját fokhagymával és édes paprikakrémmel készíted el. A szaftos hús tepsiben sül, mégsem szárad ki. Még intenzívebb lesz az íze, ha egy evőkanálnyi sertés-fűszersóval is feldobod.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 evőkanál sertés-fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéstarját szeleteld fel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a paprikakrémmel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a páccal, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

 

Másnap helyezd el a húsokat egy tepsiben. Szórd meg őket sóval. Önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Másfél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további fél órát.

A paprikakrémet akár házilag is elkészítheted, és így abban is biztos lehetsz, hogy pontosan milyen alapanyagokból áll.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük