Tepsiben sült fokhagymás sertéstarja: így marad a hús igazán szaftos

A szaftos sertéstarjához remekül megy a karakteres, fokhagymás ízesítés.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Csodás, magyaros ízvilágú ebédet készíthetsz, ha a sertéstarját fokhagymával és édes paprikakrémmel készíted el. A szaftos hús tepsiben sül, mégsem szárad ki. Még intenzívebb lesz az íze, ha egy evőkanálnyi sertés-fűszersóval is feldobod.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 evőkanál sertés-fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéstarját szeleteld fel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a paprikakrémmel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a páccal, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

 

Másnap helyezd el a húsokat egy tepsiben. Szórd meg őket sóval. Önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Másfél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további fél órát.

Pikáns paprikakrém nem csak sültek mellé: a kamrába is elteheted

A gyömbértől és a chilitől kissé pikáns a paprikakrém, szuper szendvicsalapanyag, és sült húsokhoz is illik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük