Isteni házi paprikakrém: kápia paprikából, adalékanyag nélkül készül
Készítsd el házilag a paprikakrémet egész télre! Egészségesebb és finomabb is, mint a bolti változat.

- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Nem is gondolnád, milyen egyszerűen készíthetsz magad is paprikakrémet, csak egy jó minőségű késes aprítógépre van szükséged hozzá. Kápia paprikából a legfinomabb, de használhatsz piros kaliforniai vagy paradicsompaprikát is. Ha szereted csípősen, adj hozzá néhány darab erős paprikát is.
Házi paprikakrém télire
Hozzávalók
- 3 kg kápia paprika
- 45 dkg só
- 1 fej fokhagyma
- 1 csípős paprika (elhagyható)
Elkészítés:
Első lépésként csírátlanítsd a befőttesüvegeket: mosd el őket alaposan, tedd őket tíz percre forrásban lévő vízbe, majd fogóval szedd ki, és fejjel lefelé fordítva a napon szárítsd meg őket.
A paprikákat mosd meg, a csumájukat vágd ki, és szeleteld fel. Az erős paprikának elég, ha csak a szárát vágod ki. Tedd a szeleteket és az erős paprikát késes aprítógépbe, add hozzá a fokhagymagerezdeket, és pépesítsd össze. A paprikapépet kanalazd magas lábosba, alaposan sózd meg, tedd a tűzre, és forrástól számítva öt percig főzd. Ha készen van, merőkanállal adagold ki befőttesüvegekbe. Az üvegekre csavard rá a kupakjukat, fordítsd őket fejjel lefelé tíz percre, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd helyezd őket száraz dunsztba: egy ládát bélelj ki pokrócokkal, ebbe tedd az üvegeket, takard le párnákkal vagy takarókkal, és ebben a meleg környezetben tartsd őket egy-két napig, amíg lassan szoba-hőmérsékletűre hűlnek. Ekkor mehetnek a kamra polcára.
A paradicsomszósz is finomabb, ha nem a boltban vásárolod, hanem a régi, családi recept szerint készíted el.
Még több recept