Isteni házi paprikakrém: kápia paprikából, adalékanyag nélkül készül

Készítsd el házilag a paprikakrémet egész télre! Egészségesebb és finomabb is, mint a bolti változat.

Házi paprikakrém télire
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem is gondolnád, milyen egyszerűen készíthetsz magad is paprikakrémet, csak egy jó minőségű késes aprítógépre van szükséged hozzá. Kápia paprikából a legfinomabb, de használhatsz piros kaliforniai vagy paradicsompaprikát is. Ha szereted csípősen, adj hozzá néhány darab erős paprikát is.

Házi paprikakrém télire

Hozzávalók

  • 3 kg kápia paprika
  • 45 dkg
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csípős paprika (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként csírátlanítsd a befőttesüvegeket: mosd el őket alaposan, tedd őket tíz percre forrásban lévő vízbe, majd fogóval szedd ki, és fejjel lefelé fordítva a napon szárítsd meg őket.

A paprikákat mosd meg, a csumájukat vágd ki, és szeleteld fel. Az erős paprikának elég, ha csak a szárát vágod ki. Tedd a szeleteket és az erős paprikát késes aprítógépbe, add hozzá a fokhagymagerezdeket, és pépesítsd össze. A paprikapépet kanalazd magas lábosba, alaposan sózd meg, tedd a tűzre, és forrástól számítva öt percig főzd. Ha készen van, merőkanállal adagold ki befőttesüvegekbe. Az üvegekre csavard rá a kupakjukat, fordítsd őket fejjel lefelé tíz percre, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd helyezd őket száraz dunsztba: egy ládát bélelj ki pokrócokkal, ebbe tedd az üvegeket, takard le párnákkal vagy takarókkal, és ebben a meleg környezetben tartsd őket egy-két napig, amíg lassan szoba-hőmérsékletűre hűlnek. Ekkor mehetnek a kamra polcára.

A paradicsomszósz is finomabb, ha nem a boltban vásárolod, hanem a régi, családi recept szerint készíted el.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük