Házi paradicsomlé takarékosan: így tartósítsd az egyre drágább zöldséget

Ha még most elteszed a házi paradicsomlevet, egész télre lesz elegendő belőle a polcodon.

paradicsomle

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyre drágább paradicsomot leginkább úgy tartósíthatod, ha házi paradicsomlevet főzöl belőle. A klasszikus paradicsomlébe nem kell só, bors se fűszerek: ezeket utólag is beleteheted, ha az étel jellege úgy kívánja, a natúr italt pedig sokféle módon használhatod majd fel. Ha kicsit sűrűbbre főzöd, passzírozott paradicsom is készülhet belőle.

Házi paradicsomlé készítése

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 kg paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A befőttesüvegeket csírátlanítsd. A paradicsomokat mosd meg alaposan, csumázd ki őket, vágd ki a kevésbé szép részeiket, és kockázd fel a zöldséget. Tedd az egészet egy nagy lábosba, és kezdd el kis lángon főzni. Nagyjából két-három óra kell neki, amíg elegendő levet ereszt. Ekkor zárd el alatta a lángot, sűrű szövésű szitán szűrd át, hogy se mag, se héj ne kerüljön bele, majd adagold üvegekbe, jól zárd le, és helyezd az üvegeket két napra száraz dunsztba. Ezután mehetnek a kamra polcára.

Nagyon hasonlóan készül a sűrű passzírozott paradicsom is, de ahhoz a paradicsomokat előtte meg kell hámozni, ezután darabolni és feltenni főni. Ilyenkor a főzési idő hosszabb, mert idő kell neki, hogy jól besűrűsödjön. Ezt is ugyanúgy befőttesüvegekbe kell kanalazni, és dunsztolás után száraz, hűvös helyen tárolni.

A régimódi töltött paprika szaftjához például remek alap a házi paradicsomlé.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük