5 isteni grillrecept

A szabadban sütögetésnél kevés vidámabb dolog van, és nem csak az elfogyasztott finom falatok miatt, hanem mert együtt lehetsz a barátaiddal.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a hétvégi ebédet vagy vacsorát a kertben tervezed megoldani, akkor próbáld ki az alábbi grillhúsokat.

Ezek a receptek kezdő és már professzionális grillezőknek is megfelelőek, hiszen könnyen elkészíthetőek, viszont ellenállhatatlanul finomak.

Citromos karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet borjúkaraj
  • 2 evőkanál rozmaringlevél
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 egész citrom
  • bors

Az olívaolajat keverd össze a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózd, borsozd be, és forgasd bele a citromos-rozmaringos pácba.

A maradék olajjal locsold meg a húsokat, a tálat fedd be alufóliával, és hagyd állni a hűtőben 4 órán át. Süsd meg a húsokat, és pár perc alatt grillezd meg a felnegyedelt citromokat. Végül locsold meg a húst a citromokkal.

Pikáns kacsamell

Hozzávalók:

  • 2 kacsamellfilé
  • 2 cm gyömbér
  • 2 evőkanál száraz sherry
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A reszelt gyömbérből, sherryből, szójaszószból, balzsamecetből, cayenne borsból és az olajból készített páclével dörzsöld be a beirdalt kacsát. Egy éjszakán át pihentesd a hűtőben. Helyezd a melleket egy kiolajozott grilltálcára, és süsd 10 percig, majd a másik oldalát körülbelül 7 percig.

Aszalt szilvás pulykatekercs

Hozzávalók:

  • 8 vékony szelet pulykamell
  • 8 szelet bacon
  • aszalt szilva
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj

A húst klopfold ki, sózd, borsozd. Egyik oldalát kend be mustárral, erre fektesd a baconöket. Erre pakold a szilvát vagy szilvákat. Tekerd fel, tűzd meg őket. Kend be olívaolajjal, és süsd meg őket a grillen.

Tikka ráknyárs

Hozzávalók:

  • 24 garnélarák
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 1 piros chili
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 teáskanál garam masala-por
  • 1 teáskanál kurkumapor

Az olajat, gyömbért, chilit, fokhagymát, lime levét és a fűszereket egy kézi mixelővel turmixold össze. A garnélákat félig tisztítsd meg, majd töltsd egy fagyasztózacskóba. Öntsd a zacskóba a páclevet, és hagyd egy félórára a hűtőben. Húzd nyársra a rákokat, és 2-2 percig mindkét oldalát süsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Gyömbéres-citromos csirke

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 2 citrom leve
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 evőkanál olívaolaj

A csirkemellet kockázd fel és sózd be. Facsard rá a citrom levét, öntözd meg olívaolajjal, és szórd meg a gyömbérrel. Jól forgasd bele a húskockákat, és hagyd állni minimum fél óráig. Húzd nyársra a kockákat, és pirítsd pirosra minden oldalát.

Ezt is szeretjük