Forró gyümölcsfelfújt
Igazán jó érzés belevájni a kanalat a forró felfújtba, és csak élvezni az ízeket. A hidegben a testet, lelket átmelegíti a különleges desszert, ami megéri a fáradságot.
A felfújttól sok tapasztaltabb konyhatündér is fél, és valóban nem egyszerű édességről van szó, ha azonban jól sikerül, a csodás desszert mellett a dicsőségnek is örülhetsz.
Szerezz be vastag, felfújtas kerámiatálkákat, hiszen csak ezekben lehet rendesen elkészíteni a süteményt.
Gyümölcsfelfújt
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 10 dkg savanykás gyümölcs
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
A felolvasztott vajon pirítsd meg a lisztet, de figyelj, hogy csak kicsit kapjon színt, és engedd fel cukros, vaníliás tejjel. Állandó kevergetés mellett néhány percig forrald, majd vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat.
A gyümölcsöket pürésítsd egy kevés vízzel és a porcukorral. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is keverd hozzá, legvégül add hozzá a gyümölcspürét. A vaj másik felével kenj ki felfújtformákat, szórd meg őket prézlivel, majd töltsd beléjük a krémet körülbelül háromnegyedig. Közepes lángon addig süsd, amíg a felfújt ki nem emelkedik a formából két-három centire, ez körülbelül 20 perc.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- rizs
- sütemény
Édes, krémes rizskoch
- gyümölcs
- sütemény
Csodás habos angol piskóta
- mák
- magyaros