Forró gyümölcsfelfújt

Igazán jó érzés belevájni a kanalat a forró felfújtba, és csak élvezni az ízeket. A hidegben a testet, lelket átmelegíti a különleges desszert, ami megéri a fáradságot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A felfújttól sok tapasztaltabb konyhatündér is fél, és valóban nem egyszerű édességről van szó, ha azonban jól sikerül, a csodás desszert mellett a dicsőségnek is örülhetsz.

Szerezz be vastag, felfújtas kerámiatálkákat, hiszen csak ezekben lehet rendesen elkészíteni a süteményt.

Gyümölcsfelfújt


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg savanykás gyümölcs
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

A felolvasztott vajon pirítsd meg a lisztet, de figyelj, hogy csak kicsit kapjon színt, és engedd fel cukros, vaníliás tejjel. Állandó kevergetés mellett néhány percig forrald, majd vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat.

A gyümölcsöket pürésítsd egy kevés vízzel és a porcukorral. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is keverd hozzá, legvégül add hozzá a gyümölcspürét. A vaj másik felével kenj ki felfújtformákat, szórd meg őket prézlivel, majd töltsd beléjük a krémet körülbelül háromnegyedig. Közepes lángon addig süsd, amíg a felfújt ki nem emelkedik a formából két-három centire, ez körülbelül 20 perc.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

trifle pohar
  • gyümölcs
  • sütemény

Csodás habos angol piskóta

Ezt is szeretjük