Édes, krémes rizskoch
Gyerekkori édesség felnőtteknek
Rizskochot általában a nagyik sütnek, de te is bátran belevághatsz, hiszen nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet belőle második fogás egy leves után, de édességként is megállja a helyét délután. Ha újítani szeretnél a vendégváró falatokon, süss rizskochot, biztos, hogy sokan már régen ettek.

A rizst ne mosd le a főzés előtt, hogy igazán krémes végeredményt kapj, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 5 tojás
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • citromhéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor

A felvizezett tejbe öntsd bele a rizst, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Alacsony lángon főzd meg a rizst. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd állandóan kevergetve öntsd bele a langyosra hűlt rizsbe. Verd fel a fehérjéket, és ezt is forgasd a rizses masszába.

Vajazz ki egy tűzálló tálat vagy üvegedényt, majd öntsd bele a rizses krémet. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 30-35 percig, illetve addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Kínálhatod lekvárral, de van, aki a málnaszörpre esküszik.

OLVASD EL EZT IS!

hab
  • csokoládé
  • vanília

Somlói galuska

sajttorta lead
  • narancs
  • édességek

Sütésmentes sajttorta

Ezt is szeretjük