Édes, krémes rizskoch
Gyerekkori édesség felnőtteknek
Rizskochot általában a nagyik sütnek, de te is bátran belevághatsz, hiszen nem nagy ördöngösség elkészíteni.
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Lehet belőle második fogás egy leves után, de édességként is megállja a helyét délután. Ha újítani szeretnél a vendégváró falatokon, süss rizskochot, biztos, hogy sokan már régen ettek.


A rizst ne mosd le a főzés előtt, hogy igazán krémes végeredményt kapj, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.
Rizskoch
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 5 tojás
- 1 liter tej
- 1 dl víz
- citromhéj
- 2 evőkanál cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
A felvizezett tejbe öntsd bele a rizst, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Alacsony lángon főzd meg a rizst. A tojássárgákat keverd ki a cukorral, majd állandóan kevergetve öntsd bele a langyosra hűlt rizsbe. Verd fel a fehérjéket, és ezt is forgasd a rizses masszába.
Vajazz ki egy tűzálló tálat vagy üvegedényt, majd öntsd bele a rizses krémet. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 30-35 percig, illetve addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Kínálhatod lekvárral, de van, aki a málnaszörpre esküszik.
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- vanília
Somlói galuska

- narancs
- édességek
Sütésmentes sajttorta

- mák
- magyaros