Somlói galuska
Így készítsd el otthon
Az étteremben kapható somlói galuska sajnos sokszor nem üti meg a mércét. Az otthon készítettel össze sem lehet hasonlítani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Somlói galuskát általában étteremben rendelünk, pedig sokszor szégyen, amit ezen a néven kihoznak. A száraz piskóta, a porból készült puding, egy kis növényi zsírból készült habbal a tetején nem nevezhető annak.

Ha van időd, mert pepecselős receptről van szó, akkor készítsd el az eredeti változatot. Egyes receptek cukorszirupot is javasolnak a piskótára, de ettől a sütemény túl édes lesz, így nyugodtan elhagyhatod.

Somlói galuska

Hozzávalók:

A vaníliás krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • fél liter tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 vanília rúd

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

A mazsolát áztasd egy kevés rumba vagy más alkoholba. A piskótatésztát keverd ki a receptben leírtak szerint, majd a felébe keverj 4 evőkanál kakaóport, és külön süsd meg a kakaós és a sima tésztát. A vaníliakrémhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, a vaníliarúd magját kapard ki, míg a cukor el nem olvad, és a tojás habos nem lesz. Ezután gyors mozdulatokkal, állandó keverés mellett, vízfürdő felett főzd krémmé. A csokikrémet szintén vízfürdő felett állítsd össze.

A piskótát vágd kockákra, és szórd a felét egy tálba. Adagold hozzá az összevágott dió felét, a rumos mazsolát, a rumból egy kevéssel is meghintheted, valamint a vaníliakrém felét és a csokikrém felét. Ismételd meg az egészet, majd letakarva tedd hűtőbe. Tejszínhabbal kínáld. A csokikrémet, illetve -öntetet melegen is a tányérra szedett süteményre öntheted.

Leadképünk a citromhab.blogspot.com oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

gofri kicsi
  • palacsinta
  • édességek

Gofri házilag

trifle pohar
  • gyümölcs
  • sütemény

Csodás habos angol piskóta

Ezt is szeretjük