Somlói galuska
Így készítsd el otthon
Az étteremben kapható somlói galuska sajnos sokszor nem üti meg a mércét. Az otthon készítettel össze sem lehet hasonlítani.
- 8 vitamin és ásványi anyag, amit a nyári szezonban pótolni kell: könnyen kiürülnek a szervezetből a nagy melegben »
- A legjobb maxiruhák alacsony termetre, melyek nyújtják az alakot: 160 centi alatt is csinosan mutatnak »
- Visszatér a ’60-as évek sminktrendje: így játszadozz az élénk színekkel és a fekete tusvonallal »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- 18 éven át mindennap fotózott egyet a férfi: a halála napján készült kép a legmegrázóbb
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
Somlói galuskát általában étteremben rendelünk, pedig sokszor szégyen, amit ezen a néven kihoznak. A száraz piskóta, a porból készült puding, egy kis növényi zsírból készült habbal a tetején nem nevezhető annak.
Ha van időd, mert pepecselős receptről van szó, akkor készítsd el az eredeti változatot. Egyes receptek cukorszirupot is javasolnak a piskótára, de ettől a sütemény túl édes lesz, így nyugodtan elhagyhatod.
Somlói galuska
Hozzávalók:
- piskótatészta - a receptet itt találod
- 1 nagy marék mazsola
- 1 dl rum
- 10 dkg darált dió
- tejszín
A vaníliás krémhez:
- 3 tojássárgája
- fél liter tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 vanília rúd
Hozzávalók a csokis krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- kevés tej
A mazsolát áztasd egy kevés rumba vagy más alkoholba. A piskótatésztát keverd ki a receptben leírtak szerint, majd a felébe keverj 4 evőkanál kakaóport, és külön süsd meg a kakaós és a sima tésztát. A vaníliakrémhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, a vaníliarúd magját kapard ki, míg a cukor el nem olvad, és a tojás habos nem lesz. Ezután gyors mozdulatokkal, állandó keverés mellett, vízfürdő felett főzd krémmé. A csokikrémet szintén vízfürdő felett állítsd össze.
A piskótát vágd kockákra, és szórd a felét egy tálba. Adagold hozzá az összevágott dió felét, a rumos mazsolát, a rumból egy kevéssel is meghintheted, valamint a vaníliakrém felét és a csokikrém felét. Ismételd meg az egészet, majd letakarva tedd hűtőbe. Tejszínhabbal kínáld. A csokikrémet, illetve -öntetet melegen is a tányérra szedett süteményre öntheted.
Leadképünk a citromhab.blogspot.com oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- palacsinta
- édességek
Gofri házilag

- gyümölcs
- sütemény
Csodás habos angol piskóta

- palacsinta
- édességek