Csodás habos angol piskóta
Téli depresszió ellen
Készítsd el az angolok kedvencét, a trifle-t, és felejtsd el egy kicsit, hogy a télből még van néhány hét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a tejszínről és a gyümölcsös piskótáról azt gondolhatod, hogy nyárra valók, hidd el, hogy így tél végén még jobban eshet egy meleget idéző, könnyű, habos édesség gyümölccsel. Ez az angol édesség tulajdonképpen a mi somlóink közeli rokona.

Nem baj, ha nem frisset használsz, hanem konzervet, hiszen az is tökéletes ehhez a desszerthez. A piskótát készen is megvásárolhatod, de akkor az igazi, ha magad sütöd.

Habos, gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg piskótatészta
  • 5 dkg cukrozott mandula
  • 5 evőkanál konyak
  • 25 dkg konzerv őszibarack szeletelve
  • 0,5 l tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • habfixáló

A piskótát süsd meg és kockázd fel. Itt választhatsz a piskótareceptekből. Szórd a darabokat egy tálba, a legjobb, ha átlátszó, majd locsold meg konyakkal. Ha gyerekek is esznek majd belőle, akkor nyugodtan elhagyhatod. Szórd rá a cukrozott mandulát is.

Az őszibarackszeleteket is kockázd fel, majd adagold a piskóta közé, végezetül pedig kanállal adagold az egészre a tejszínhabot, és tedd letakarva fél órára hűtőbe. Amikor tálalod, egészen apróra vágott barackkal és mandulával díszítsd.

Ezt is szeretjük