Habkönnyű piskóták
A piskóta elkészítése nem nagy ördöngösség, úgyhogy próbáld ki alapreceptjeinket, és ízesítsd őket kedved szerint gyümölccsel!
Ha piskótát tudsz készíteni, akkor elmondható, hogy otthonosan mozogsz a konyhában, hiszen sok süteménynek ez az alapja. Most megtudhatod, hogy mi a klasszikus piskótatészta titka, hogy miként tudsz olcsóbban kijönni, mégis ugyanolyan jó süteményt készíteni.
Variáld őket pudinggal, lekvárral, esetleg tortakrémmel vagy nyári gyümölccsel, és már kész is az édesség a családnak vagy a csajoknak.
Klasszikus piskótatészta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, és a tojásfehérjéből verj kemény habot. Adagold bele a cukrot, és géppel dolgozd össze.
Egyesével öntsd hozzá a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg.
25 perc alatt sül meg, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik.
Vizes piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 8 evőkanál víz
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Vajas piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Csokis piskóta
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 5 dkg felolvasztott csokoládé
- 1 csomag sütőpor
A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.
OLVASD EL EZT IS!
- spenót
- barack
4 gazdagon rakott palacsinta
- gyümölcs
- muffin
25 perces nyári, gyümölcsös muffinok
- gyümölcs
- édességek