Habkönnyű piskóták

Vajas, vizes és a klasszikus

A piskóta elkészítése nem nagy ördöngösség, úgyhogy próbáld ki alapreceptjeinket, és ízesítsd őket kedved szerint gyümölccsel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha piskótát tudsz készíteni, akkor elmondható, hogy otthonosan mozogsz a konyhában, hiszen sok süteménynek ez az alapja. Most megtudhatod, hogy mi a klasszikus piskótatészta titka, hogy miként tudsz olcsóbban kijönni, mégis ugyanolyan jó süteményt készíteni.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Variáld őket pudinggal, lekvárral, esetleg tortakrémmel vagy nyári gyümölccsel, és már kész is az édesség a családnak vagy a csajoknak.

Klasszikus piskótatészta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a tojásfehérjéből verj kemény habot. Adagold bele a cukrot, és géppel dolgozd össze.

Egyesével öntsd hozzá a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan keverd össze, és előmelegített sütőben süsd meg.

25 perc alatt sül meg, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta összeesik.

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg felolvasztott csokoládé
  • 1 csomag sütőpor

A tojássárgáját egy kevés cukorral keverd habosra, a megmaradt cukorral pedig verd keményre a tojásfehérjéket. Az olvasztott csokoládét csurgasd bele a tojássárgájába, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot és a liszttel elkevert sütőport is. Tortaformában - 180 fokos sütőben - süsd tűpróbáig.

OLVASD EL EZT IS!

nyari gyumolcs
  • gyümölcs
  • édességek

30 perces bögrés sütik

Ezt is szeretjük