Forró almás pite hideg estékre
Ha nehéz napod volt, akkor süss egy tepsi almás pitét, ami átmelengeti a testedet, és jót tesz a lelkednek is, hiszen a sütés kikapcsol.

Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Január végén nemcsak a hideggel kell megküzdeni, de mindenkin kezd kiütközni a rövid nappalok és szürkeség okozta depresszió. Ennek tökéletes ellenszere lehet egy gyors sütemény, hiszen a sütögetés az agyat is kikapcsolja, a sikerélmény pedig garantált.

Az almás pite tökéletes téli édesség, és nemcsak frissen, forrón tökéletes, de másnapra is megvan a nassolnivaló.

Almás pite

Hozzávalók:

  • 2 kg savanykás alma
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 citrom
  • fahéj

Az almát mosd meg, majd reszeld le. Nem szükséges meghámozni, de megteheted. Az almapürét keverd össze a fahéjjal és a cukorral.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal, végül dolgozd össze a porcukorral és a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a tejjel. A tésztát szedd ketté, majd nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra úgy, hogy a tepsi teljesen elfedje. Simítsd a tésztát a kivajazott tepsibe. Az alma levét nyomkodd ki, majd a pürét halmozd a tésztára. Fedd be a tészta másik felével, majd felvert tojással kend meg a tetejét. Közepesen melegre előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.

Ezt is szeretjük