Az eredeti, házi majonéz receptje

A majonézt képtelenség nem szeretni, jellegzetes íze nagyon sok ételhez passzol és bármilyen egyszerű fogást feldobhatsz vele.

Ha salátát készítesz, majonézzel kiegészítve lesz igazi, ha egy kis chipshez támadt kedved, majonézbe mártogatva a legfinomabb, ha egy kis rántott halat ennél, majonézzel készített tartárral fogod enni, mert úgy a legjobb, sok-sok majonézzel.

Érdemes a hozzávalókat hidegen tartanod a készítés kezdetéig, így sokkal jobb lesz a végeredmény állaga.

Majonéz

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 csapott evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 3 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

10 perc

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd szét, a fehérjékre most nem lesz szükséged, azokat inkább hasznosítsd például habcsók formájában. A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral - valamint ha ízlésednek az jobban tetszik, adj hozzá egy mokkáskanálnyi cukrot -, majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha szépen felvette az olajakat, csepegtess hozzá citromlevet, hogy mennyit, az majd kialakul, keverd hozzá és kóstold meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess még hozzá és keverd el benne. Ha mindezzel elkészültél, meg is van a finom, házi majonézed.

Isteni saláták, nem csak diétázóknak

A majonéz tökéletes öntet a salátákhoz, összeállításunkban megtalálod a legfinomabbakat.

7 ínycsiklandó salátavariáció

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük