Az eredeti, házi majonéz receptje
A majonézt képtelenség nem szeretni, jellegzetes íze nagyon sok ételhez passzol és bármilyen egyszerű fogást feldobhatsz vele.
Ha salátát készítesz, majonézzel kiegészítve lesz igazi, ha egy kis chipshez támadt kedved, majonézbe mártogatva a legfinomabb, ha egy kis rántott halat ennél, majonézzel készített tartárral fogod enni, mert úgy a legjobb, sok-sok majonézzel.
Érdemes a hozzávalókat hidegen tartanod a készítés kezdetéig, így sokkal jobb lesz a végeredmény állaga.
Majonéz
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 csapott evőkanál mustár
- 1 citrom
- 3 dl olaj
- 0,5 dl olívaolaj
- só
Elkészítés ideje:
10 perc
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd szét, a fehérjékre most nem lesz szükséged, azokat inkább hasznosítsd például habcsók formájában. A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral - valamint ha ízlésednek az jobban tetszik, adj hozzá egy mokkáskanálnyi cukrot -, majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha szépen felvette az olajakat, csepegtess hozzá citromlevet, hogy mennyit, az majd kialakul, keverd hozzá és kóstold meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess még hozzá és keverd el benne. Ha mindezzel elkészültél, meg is van a finom, házi majonézed.
Isteni saláták, nem csak diétázóknak
A majonéz tökéletes öntet a salátákhoz, összeállításunkban megtalálod a legfinomabbakat.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár
- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint
- húsételek
- mártás