Az eredeti, házi majonéz receptje
A majonézt képtelenség nem szeretni, jellegzetes íze nagyon sok ételhez passzol és bármilyen egyszerű fogást feldobhatsz vele.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha salátát készítesz, majonézzel kiegészítve lesz igazi, ha egy kis chipshez támadt kedved, majonézbe mártogatva a legfinomabb, ha egy kis rántott halat ennél, majonézzel készített tartárral fogod enni, mert úgy a legjobb, sok-sok majonézzel.

Érdemes a hozzávalókat hidegen tartanod a készítés kezdetéig, így sokkal jobb lesz a végeredmény állaga.

Majonéz

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 csapott evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 3 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

10 perc

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd szét, a fehérjékre most nem lesz szükséged, azokat inkább hasznosítsd például habcsók formájában. A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral - valamint ha ízlésednek az jobban tetszik, adj hozzá egy mokkáskanálnyi cukrot -, majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat.

Ha szépen felvette az olajakat, csepegtess hozzá citromlevet, hogy mennyit, az majd kialakul, keverd hozzá és kóstold meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess még hozzá és keverd el benne. Ha mindezzel elkészültél, meg is van a finom, házi majonézed.

Isteni saláták, nem csak diétázóknak

A majonéz tökéletes öntet a salátákhoz, összeállításunkban megtalálod a legfinomabbakat.

Ezt is szeretjük