Az eredeti chilis bab receptje

Mexikóban így készítik

Egy tál forró és laktató, zamatos, fűszeres chilis babnál nincs is jobb az őszi hidegben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató egytálétel egész Amerikában elterjedt már évszázadokkal korábban, mivel szabad tűzön is elkészíthető, és tényleg kiadós fogás.

A fűszerezést kedvedre variálhatod, ha éppen bátrabb hangulatodban vagy, egy kis étcsokival is feldobhatod az ételt, különleges ízt kölcsönöz neki. A tetejéről tálaláskor pedig nem maradhat el a frissen reszelt cheddar sajt!

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált vagy egészen apróra vágott marhahús - lábszár vagy lapocka
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 40 dkg szárazbab - a legjobb, ha vegyes
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb répa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes hagyma
  • 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 babérlevél
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 chili paprika
  • néhány friss korianderlevél
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A babot egy éjszakán át áztasd, mielőtt elkezded főzni a chilis babot! A zöldségeket darabold apró, nagyjából egységes méretű részekre. Az apróra vágott vagy darált húst vékony olajon pirítsd egy serpenyőben fehéredésig, majd szedd egy tálba, és tedd félre. Ha szükséges, még tégy egy kis olajat a serpenyőbe, majd dinszteld meg benne a hagymát, a fokhagyma, a répa, a chili és a kaliforniai paprika társaságában, nagyjából tíz percig.

Ezután keverd hozzá az őrölt fűszereket, a fahéjat - reszelve vagy darabolva -, és add hozzájuk a húst is, valamint a paradicsomsűrítményt és a paradicsomot, öntsd fel az egészet egy deci vízzel, és időnként megkeverve főzd addig, amíg el nem kezd az egész forrni.

Amikor ez megtörténik, add hozzájuk a babokat is, majd főzd így további 15-20 percig fedő alatt, hogy minden megpuhuljon. Ha minden puha, elkészültél. Házilag készített tortillachipsszel lesz igazán autentikus, a receptjét itt találod.

Könnyű desszertek a laktató vacsora után

Bármilyen finom és laktató egy étel, utána bizony kell egy kis édes kényeztetés, készíts egyszerű, sütésmentes finomságot desszertnek!

A legfinomabb sütés nélküli sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük