Az eredeti chilis bab receptje
Mexikóban így készítik
Egy tál forró és laktató, zamatos, fűszeres chilis babnál nincs is jobb az őszi hidegben.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A laktató egytálétel egész Amerikában elterjedt már évszázadokkal korábban, mivel szabad tűzön is elkészíthető, és tényleg kiadós fogás.

A fűszerezést kedvedre variálhatod, ha éppen bátrabb hangulatodban vagy, egy kis étcsokival is feldobhatod az ételt, különleges ízt kölcsönöz neki. A tetejéről tálaláskor pedig nem maradhat el a frissen reszelt cheddar sajt!

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált vagy egészen apróra vágott marhahús - lábszár vagy lapocka
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 40 dkg szárazbab - a legjobb, ha vegyes
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb répa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes hagyma
  • 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 babérlevél
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 chili paprika
  • néhány friss korianderlevél
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A babot egy éjszakán át áztasd, mielőtt elkezded főzni a chilis babot! A zöldségeket darabold apró, nagyjából egységes méretű részekre. Az apróra vágott vagy darált húst vékony olajon pirítsd egy serpenyőben fehéredésig, majd szedd egy tálba, és tedd félre. Ha szükséges, még tégy egy kis olajat a serpenyőbe, majd dinszteld meg benne a hagymát, a fokhagyma, a répa, a chili és a kaliforniai paprika társaságában, nagyjából tíz percig.

Ezután keverd hozzá az őrölt fűszereket, a fahéjat - reszelve vagy darabolva -, és add hozzájuk a húst is, valamint a paradicsomsűrítményt és a paradicsomot, öntsd fel az egészet egy deci vízzel, és időnként megkeverve főzd addig, amíg el nem kezd az egész forrni.

Amikor ez megtörténik, add hozzájuk a babokat is, majd főzd így további 15-20 percig fedő alatt, hogy minden megpuhuljon. Ha minden puha, elkészültél. Házilag készített tortillachipsszel lesz igazán autentikus, a receptjét itt találod.

Könnyű desszertek a laktató vacsora után

Bármilyen finom és laktató egy étel, utána bizony kell egy kis édes kényeztetés, készíts egyszerű, sütésmentes finomságot desszertnek!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük