Omlósra pácolt mustáros sertéscomb, ahogy vidéken készítik
Egy fűszerekkel jól megszórt szaftos hús a hétvégi étkezések csúcspontja lehet.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zamatos és szaftos husit egyáltalán nem nehéz elkészíteni, jól dörgöld be a fűszerekkel, tűzdeld szalonnával és fokhagymával, és told be a sütőbe, onnantól már csak azon múlik a végeredmény.

Ha szereted a pikáns ízeket, akkor a mustárhoz keverj két evőkanál mézet, mennyei finomság lesz a végeredmény!

Fűszeres sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1,2 kg egész sertéscomb
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3-4 zsályalevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

140 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át jó alaposan, majd dörgöld be első körben sóval, és tedd félre. A fokhagymagerezdeket vágd vékony csíkokra, ahogyan a szalonnát is. A mustárt keverd össze egy evőkanálnyi olajjal, az apróra vágott petrezselyemmel és zsályával, és őrölj bele jó sok borsot. Ha mindezzel megvagy, egy éles, vékony pengéjű, hosszúkás késsel vágj a húsba kis zsebeket, és tűzd beléjük a fokhagyma- és a szalonnacsíkokat.

Miután ezzel végeztél, a mustáros-fűszeres keverékkel kend meg a húst, majd tedd félre legalább fél órára, de az a legjobb, ha pár órát áll így. Ha letelt a pihenésre szánt idő, egy nagyobb serpenyőben, amit aztán a sütőben is tudsz használni, pirítsd meg a husi minden oldalát. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, önts a serpenyőbe körülbelül egy deci vizet, fedd le a megpirított húst egy fóliával, és mehet a sütőbe. Nagyjából félóránként locsold meg az alatta levő lével. Ha átsült és puhára főtt a fólia alatt, akkor már kész is van, ez nagyjából két órát fog igénybe venni.

Mennyei ízek egyenesen a sütőből

A fűszeres, sütőben sült húsok mindig igazi lakomát jelentenek, legyen szó a legegyszerűbbről vagy valamelyik bonyolultabb fogásról.

Mondj igent magadra!

A Femina Extra 4 alkalmas önfejlesztő sikerkurzusán Szily Nóra pszichológus és coach vezetésével elérheted, hogy elégedett, sikeres és boldog legyél az élet bármely területén.

Hogyan mondjunk nemet lelkiismeret-furdalás nélkül?

A boldogság és siker alapjai, azaz miért fontos önzőnek lenni?

A kommunikáció, mint az érdekérvényesítés kulcsa: a bizalomépítéstől a hatásgyakorlásig

Burnout, vagyis amikor már semminek nincs értelme

A kurzusról pontos részleteket itt találsz.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Helyszín: MEMO ház – 1077 Budapest, Wesselényi utca 73.

Időpont: 2020. március 6., március 26., április 16., május 7.

Promóció

Ezt is szeretjük