Ropogós, egészben sült csirke hagymaágyon: így lesz a szaftja a legfinomabb
Az egészben sült csirke még finomabb lesz, ha hagymacikkek is pirulnak mellette a tepsiben.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Az egészben sült csirke hagymaágyon sütve szaftos, omlós, és mindenki a kedvenc húsrészét választhatja ki belőle. Válassz hozzá friss, illatos rozmaringot és kakukkfüvet! Ha ízlett, megpróbálkozhatsz az egészben sült kacsa, vagy akár a pulyka elkészítésével is.
Egész csirke hagymával
Hozzávalók 6 személyre
- 1 egész csirke
- 15 dkg vaj
- 3 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- 3 hagyma
- 3 evőkanál méz
- 1 fej fokhagyma
- 1 alma
- 1 citrom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét dörzsöld be sóval és borssal. A puha vajat keverd el a mézzel, és ezzel is kend be kívül-belül a húst. A csirke belsejébe tegyél egy almát, egy-egy szál rozmaringot, kakukkfüvet és néhány gerezd egészben hagyott fokhagymát. A hagymákat pucold meg, és vágd karikákra. Hasonlóképpen karikázd fel az alaposan megmosott citromot is. Egyengesd el őket egy mélyebb tepsiben, helyezd melléjük a kimaradt rozmaringot, a kakukkfüvet és az egész fokhagymagerezdeket, és fektesd rá a csirkét.
Locsold meg kevés olívaolajjal, önts alá fél deci vizet, és told be a 180 fokos sütőbe. 20 percenként fordítsd meg, hogy egyenletesen süljön, és ilyenkor mindig locsold meg egy kicsit a vajas szafttal. Ha szükséges, néha pótold az elpárolgott vizet. Amikor a bőre már ropog, és belül puha, omlós, akkor elkészült. Ha megsült, pihentesd egy negyed órát, és csak utána szeleteld fel.
A baconbe tekert, krémsajttal megkent csirkemell is fejedelmi hétvégi fogás.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept