A hagyományos dödölle receptje
Ha már unod a megszokott köreteket, nyúlj vissza századeleji receptekhez, készíts dödöllét!
A laktató krumplis étel nemcsak köretnek, hanem főételnek is tökéletes, nem lehet megunni, és meglehetősen gazdaságos fogás.
Ízesítheted kedvedre magát a masszát is, tegyél bele zöldfűszereket, hogy még finomabb legyen!
Dödölle
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 30 dkg liszt
- 2 fej hagyma
- só
- víz
- frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, kockázd nagyjából egységes méretű részekre, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Amíg puhulnak, kockázd fel a hagymát, ha szereted, akkor egy kis húsos szalonnát is vágj mellé. Amikor megpuhultak a krumplik, törd össze őket, mintha pürét készítenél, majd add hozzá a lisztet.
Ízesítsd borssal, dolgozd össze homogén masszává. A zsiradékon, ami lehet a szalonna kisült zsírja is, dinszteld meg a hagymát, majd arra szedj a krumplis masszából gombócokat, és pirítsd meg őket jó alaposan. Amikor kész, szedd ki, és már tálalhatod is.
Egyszerű, mint a faék
Pár ételre igaz lehet ez a mondás, hiszen olyan könnyedén összedobhatod őket, mintha csak egy faéket kellene kifaragnod.
OLVASD EL EZT IS!

- szilva
- mák
Az osztrák gőzgombóc receptje

- vanília
- túró