A hagyományos dödölle receptje
Egy elfeledett klasszikus
Ha már unod a megszokott köreteket, nyúlj vissza századeleji receptekhez, készíts dödöllét!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató krumplis étel nemcsak köretnek, hanem főételnek is tökéletes, nem lehet megunni, és meglehetősen gazdaságos fogás.

Ízesítheted kedvedre magát a masszát is, tegyél bele zöldfűszereket, hogy még finomabb legyen!

Dödölle

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • víz
  • frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, kockázd nagyjából egységes méretű részekre, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Amíg puhulnak, kockázd fel a hagymát, ha szereted, akkor egy kis húsos szalonnát is vágj mellé. Amikor megpuhultak a krumplik, törd össze őket, mintha pürét készítenél, majd add hozzá a lisztet.

Ízesítsd borssal, dolgozd össze homogén masszává. A zsiradékon, ami lehet a szalonna kisült zsírja is, dinszteld meg a hagymát, majd arra szedj a krumplis masszából gombócokat, és pirítsd meg őket jó alaposan. Amikor kész, szedd ki, és már tálalhatod is.

Egyszerű, mint a faék

Pár ételre igaz lehet ez a mondás, hiszen olyan könnyedén összedobhatod őket, mintha csak egy faéket kellene kifaragnod.

Ezt is szeretjük