A hagyományos dödölle receptje
Egy elfeledett klasszikus
Ha már unod a megszokott köreteket, nyúlj vissza századeleji receptekhez, készíts dödöllét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A laktató krumplis étel nemcsak köretnek, hanem főételnek is tökéletes, nem lehet megunni, és meglehetősen gazdaságos fogás.

Ízesítheted kedvedre magát a masszát is, tegyél bele zöldfűszereket, hogy még finomabb legyen!

Dödölle

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 2 fej hagyma
  • víz
  • frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, kockázd nagyjából egységes méretű részekre, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Amíg puhulnak, kockázd fel a hagymát, ha szereted, akkor egy kis húsos szalonnát is vágj mellé. Amikor megpuhultak a krumplik, törd össze őket, mintha pürét készítenél, majd add hozzá a lisztet.

Ízesítsd borssal, dolgozd össze homogén masszává. A zsiradékon, ami lehet a szalonna kisült zsírja is, dinszteld meg a hagymát, majd arra szedj a krumplis masszából gombócokat, és pirítsd meg őket jó alaposan. Amikor kész, szedd ki, és már tálalhatod is.

Egyszerű, mint a faék

Pár ételre igaz lehet ez a mondás, hiszen olyan könnyedén összedobhatod őket, mintha csak egy faéket kellene kifaragnod.

Ezt is szeretjük