Dijoni csirkemell a sütőből: 40 perc alatt kész a főfogás
Ha szereted az egyszerűen összedobható, mégis kicsit különleges ételeket, ki ne hagyd a dijoni csirkemellet!

dijoni-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pikáns dijoni mustár tökéletes pácoláshoz. A semleges csirkemellet könnyen fenségessé teheted vele. A rizs, a zöldségköret és a friss, roppanós saláta is remek választás hozzá, de akár a sütőbe is rakhatsz mellé cukkinit, hagymát vagy krumplit. 

Dijoni csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 6 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd meg papírtörlővel. Keverd össze a mustárt olívaolajjal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és forgasd bele a húst. Lefedve pácold egy-két órán át. Még jobb, ha a sütés előtti napon rakod a fűszeres keverékbe.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a csirkemelleket, és önts alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha a hús puha, de még nem elég szép a színe, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirkemell brokkolival és tejföllel is igazán élvezetes. 30 perc alatt készen is van a könnyű, de laktató fogás. 

Ezt is szeretjük