Desszert Szerelem

Pár perc alatt elkészíthető receptek, apró finomságok ünnepekre és hétköznapokra. Ezzel a könyvvel ínycsiklandó finomságokat varázsolhatsz te is. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagy sikerű könyv szerzője második kötetéből, a Desszert Szerelemből - amelyet a Kossuth Kiadó jelentetett meg - bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában.

Nyugodtan bízd magad Gáborra, kövesd receptjeit pontról pontra és így hamarosan te is desszert-mesterré válhatsz. A pár évvel ezelőtt megjelent első könyvében még arról írt, hogy sok cukrászda van, de keveset tart közülük jónak, ezért fogott a könyv megírásába. Mára azonban változott a helyzet. Most megjelent könyvével, kedvenc receptjeivel és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatainak az átadásával az otthon sütés népszerűsítése a célja.

A leírásaival rácáfol arra a tévhitre, hogy a desszertek elkészítése túlságosan bonyolult és időigényes. Sok olyan apró trükk van, amellyel percek alatt össze lehet állítani valami különlegességet szezonális alapanyagokból, és ez mindig más ízű, mint amit a cukrászdában kaphatunk. És ne tévesszen meg senkit, ha a receptnél azt olvassa, hogy az elkészítési ideje 150 perc, vagy annál is több, mert ez nem azt jelenti, hogy ennyi időnket rabolja el az elkészítése. Gábor, a desszertek „hercege” azt üzeni új könyve borítóján, hogy: sütni bárki tud. Igen, ha elolvassa a könyvét és megfogadja a tanácsait.

Mesterművek kezdőként

- Cukrászként mindenkit arra biztatok, hogy kezdjen el otthon édességeket készíteni. Azt szeretném, ha minél többen kedvet kapnának ahhoz a fantasztikus és szerethető világhoz, amit számomra a süteménykészítés jelent.

Hiszem, hogy a gasztronómia és ezen belül a cukrászmesterség is kiváló eszköz az önkifejezésre vagy az önfeledt időtöltésre. És talán az a legjobb, hogy ezzel az időtöltéssel örömet szerzel másoknak, miközben sikerélményed lesz és új ismereteket is szerezhetsz.

Varga Gábor a tőle megszokott módon, most is nagyon sok energiát fektetett a receptek kidolgozásába, érthető, precíz leírásába. Az összetettebb receptek elkészítését fázisfotókon keresztül mutatja be, hogy a lehető leghatékonyabban tudja bárki használni a könyvet a konyhában. Csak tiszta, természetes alapanyagokkal dolgozik, és arra biztat mindenkit, kövesse a példáját. Ha a margarint vajra cseréljük, a vaníliaaromát valódi vaníliarúdra és a növényi habokat valódi tejszínre, egészen elfeledett ízeket ismerhetünk meg.

Az egyetlen szabály, hogy nincs szabály!

Az alapvető fogások, rutinok elsajátítása után az legyen az első dolgod, hogy a saját ízlésedre formálod, kombinálod a recepteket, és újat alkoss belőlük! Keress új ízeket, fedezd fel az alapanyagokat.

Kövesd a szezonalitást! Mindig olyan gyümölcsöket, fűszereket helyettesíts a receptekbe, amelyek frissen hozzáférhetők, éppen szezonjuk van. Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, a konyhád egy végtelen kísérlet helyszínévé válik, ahol ízlésed és kedved szerint alakíthatsz minden fogást.

Fotó: Bugár Máté(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2132756&banner=2132757&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük