Színes, cukkinis zöldségszósz: tésztához, kenyérre, mártogatósként
Igazán ízletes riválist kap a padlizsánkrém. Ez a cukkinis zöldségszósz tele van friss, üde ízekkel.

cukkinis-zoldsegszosz
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb karcsúsító blézerek a szezonban: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

6 frufru, aminél nincs nőiesebb: legendás szépségű nők viselték »

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már végképp nem tudod, mit készíts a finom és egészséges cukkiniből, feltétlenül próbáld ki ezt a krémes szószt! Sok helyen zöldségkaviárként is emlegetik, hisz annyira finom. Ha szereted a csípőset, feltétlenül tegyél hozzá chilit is! Tálalhatod szendvicskrémként péksüteményekkel, kiváló snackek mellé, sőt remek töltelék lehet sós palacsintába is. 

Cukkinis zöldségszósz

Hozzávalók:

  • 3 db közepes cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • babérlevél
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, vágd kis darabokra, és sózd be. Pihentesd 20 percig, majd jól facsard ki belőle a nedvességet. Hámozd meg a sárgarépát, a vöröshagymákat, és aprítsd fel. Párold kevés olajon a cukkinivel együtt 15 percig. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Mehet hozzá az apróra vágott paradicsom, a préselt fokhagyma és a babérlevél. Önts hozzá kevés vizet, fűszerezd cukorral, sóval és borssal, valamivel később mehet hozzá a petrezselyem.

Kis lángon főzd még 30 percig, időnként kavard meg. Ha minden zöldség puha, húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Öntsd a zöldséges keveréket egy szűrőbe, és nyomd ki belőle a maradék nedvességet. Pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd töltsd kisebb zárható üvegekbe. 
A cukkini töltve is isteni, próbáld ki virslivel és sok sajttal!

Ezt is szeretjük