Színes, cukkinis zöldségszósz: tésztához, kenyérre, mártogatósként
Igazán ízletes riválist kap a padlizsánkrém. Ez a cukkinis zöldségszósz tele van friss, üde ízekkel.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ha már végképp nem tudod, mit készíts a finom és egészséges cukkiniből, feltétlenül próbáld ki ezt a krémes szószt! Sok helyen zöldségkaviárként is emlegetik, hisz annyira finom. Ha szereted a csípőset, feltétlenül tegyél hozzá chilit is! Tálalhatod szendvicskrémként péksüteményekkel, kiváló snackek mellé, sőt remek töltelék lehet sós palacsintába is.
Cukkinis zöldségszósz
Hozzávalók:
- 3 db közepes cukkini
- 2 db sárgarépa
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 csokor petrezselyem
- babérlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit pucold meg, vágd kis darabokra, és sózd be. Pihentesd 20 percig, majd jól facsard ki belőle a nedvességet. Hámozd meg a sárgarépát, a vöröshagymákat, és aprítsd fel. Párold kevés olajon a cukkinivel együtt 15 percig. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Mehet hozzá az apróra vágott paradicsom, a préselt fokhagyma és a babérlevél. Önts hozzá kevés vizet, fűszerezd cukorral, sóval és borssal, valamivel később mehet hozzá a petrezselyem.
Kis lángon főzd még 30 percig, időnként kavard meg. Ha minden zöldség puha, húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Öntsd a zöldséges keveréket egy szűrőbe, és nyomd ki belőle a maradék nedvességet. Pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd töltsd kisebb zárható üvegekbe.
A cukkini töltve is isteni, próbáld ki virslivel és sok sajttal!
Még több recept