Csörögefánk, ahogy a nagyi készítette
A farsangi szezonban a legjobb dolog egyértelműen a csörögefánk, finom, omlós, ráadásul könnyebb elkészíteni, mint hinnéd.
Annyira egyszerű elkészíteni, és olyan finom, hogy szinte érthetetlen, hogy miért csak az év egy bizonyos szakában szokás sütni. Menj szembe a konvenciókkal, és készítsd gyakrabban!
A lekvár kötelező elem ehhez a finomsághoz, ha tudsz szerezni házilag készültet, akkor csakis azzal fogyaszd, úgy az igazi!
Csörögefánk
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- porcukor a szóráshoz
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Itt tényleg nem lesz nehéz dolgod, a szagelszívót érdemes beüzemelni, mert az olajban sütés nem a legjobb illatokkal jár. A vaj legyen szobahőmérsékletű, mert úgy tudsz vele igazán könnyen dolgozni. A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat keverd el a vajjal és a liszttel, add hozzájuk a tejfölt is, valamint egy csipet sót, és gyúrd tésztává.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután vedd elő a kedvenc fánkkészítő serpenyődet, töltsd meg olajjal, forrósítsd fel. Amíg melegszik, nyújtsd ki a tésztát, vágd rombusz formájú darabokra, majd ha gondolod, formáld a klasszikus csöröge formára, de anélkül is ugyanolyan finom lesz. Ezután nincs más hátra, mint a forró olajfürdő, amiben egyszer érdemes átfordítani a tésztadarabokat. Ha kész vannak, mehet rájuk a porcukor, és már lehet is fogyasztani a kedvenc lekvároddal nyakon öntve.
Tökéletes sütemények
Az ünnepi étkezések fénypontja mindig a desszert, ezért jó, ha nem hibázod el, képgalériánkban találsz pár tökéletes darabot.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- kávé
Klasszikus olasz tiramisurecept
- csokoládé
- édességek