Isteni csirkés rizottó zöldborsóval és parmezánnal
A jó rizottó titka a megfelelő rizsben rejlik, ezért ne légy rest, kelj útra, és találd meg a legjobbat.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató, egészséges alapanyagokból készülő egytálétel remek választás, ha viszonylag rövid idő alatt megfelelő minőségű ebédet szeretnél összedobni.

Tulajdonképp bármilyen zöldséget, ami a konyhádban megtalálható, belefőzhetsz, hiszen minél gazdagabb, annál jobb lesz ez a fogás.

Csirkés-zöldséges rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizottórizs - arborio, baldo, carnaroli
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 liter hús- vagy zöldségleves - kockából is jó
  • 7 dkg vaj
  • 7 dkg friss parmezán
  • 2 evőkanálnyi oregánó
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, majd kockázd fel és sózd be, a zöldségeket is mosd át és kockázd fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevíts fel olívaolajat, és fonnyaszd meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, add hozzá a rizst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsd fel a rizst az alaplével, de csak annyira, hogy épp ellepje.

Kockázd bele a zöldségeket, majd figyelj arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsd át alaposan, majd mielőtt leveszed a tűzről, nyomd rá a fokhagymát. Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, add hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezd oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzd őket együtt. Amikor levennéd a tűzről, keverd hozzá a vajat, és tálaláskor szórd meg alaposan parmezánnal.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Blog.hu ajánló