Isteni csirkés rizottó zöldborsóval és parmezánnal
A jó rizottó titka a megfelelő rizsben rejlik, ezért ne légy rest, kelj útra, és találd meg a legjobbat.
A laktató, egészséges alapanyagokból készülő egytálétel remek választás, ha viszonylag rövid idő alatt megfelelő minőségű ebédet szeretnél összedobni.
Tulajdonképp bármilyen zöldséget, ami a konyhádban megtalálható, belefőzhetsz, hiszen minél gazdagabb, annál jobb lesz ez a fogás.
Csirkés-zöldséges rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg rizottórizs - arborio, baldo, carnaroli
- 25 dkg csirkemell
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 liter hús- vagy zöldségleves - kockából is jó
- 7 dkg vaj
- 7 dkg friss parmezán
- 2 evőkanálnyi oregánó
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
50 perc.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Elkészítés menete:
A húst mosd át alaposan, majd kockázd fel és sózd be, a zöldségeket is mosd át és kockázd fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevíts fel olívaolajat, és fonnyaszd meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, add hozzá a rizst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsd fel a rizst az alaplével, de csak annyira, hogy épp ellepje.
Kockázd bele a zöldségeket, majd figyelj arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsd át alaposan, majd mielőtt leveszed a tűzről, nyomd rá a fokhagymát. Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, add hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezd oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzd őket együtt. Amikor levennéd a tűzről, keverd hozzá a vajat, és tálaláskor szórd meg alaposan parmezánnal.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda
- krumpli
- kolbász
Paprikás krumpli
- olasz
- paradicsom