Fűszeres csirkemell különleges bundában
Ropogós finomság
A rántott húst megunni ugyan képtelenség, de azért néha nem árt rajta variálnod kicsit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen a ropogós bundába bújtatott hússzeletek nélkül, lepd meg a többieket ezzel a különleges ízű finomsággal!

Friss salátával és némi majonézzel verhetetlen ebéd lesz belőle, de a hagyományos krumplipüré sem esik rosszul mellé.

Fűszeres csirkemell ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész, csontozott csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg hámozott pisztácia apróra darálva
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1/2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 csipet Cayenne-bors - elhagyható
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A csirkemelleket tisztítsd meg alaposan, majd szeleteld fel hangulatodnak megfelelő részekre. A köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet és a fahéjat keverd össze némi sóval egy tálban, majd dörgöld be ezzel a keverékkel a hússzeleteket. A lisztet tedd egy tálba, a tojásokat üsd egy másikba, és verd habosra a tejjel, egy harmadik tálba pedig tedd a zsemlemorzsát és a pisztáciát. 

A húsokat forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában. Egy tepsit vékonyan olajozz be, majd a panírozott szeleteket helyezd el benne, és told őket a sütőbe. 15 perc után fordítsd meg, és süsd aranybarnára őket. Ha elérték ezt az állapotot, kész is vannak. 

A legfinomabb csirkés fogások

Csirkéből sosem elég! A húsát szinte mindig beszerezheted, és gyakorlatilag a fején kívül nincs olyan része, amit ne ennénk meg bármikor, itt vannak a legjobb csirkés receptek!

Ezt is szeretjük