A 8 legjobb fogás csirkecombból: rántva, sütve, sok szafttal

A csirkecomb igazi aduász: rengeteg módon és változatban teheted az asztalra. Válogass a legjobb receptek közül!

Csirkecomb receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkecomb számos lehetőséget rejt, és szinte mindenki szereti: kínálhatod sütve, rántva, töltve, kiváló paprikásnak, pörköltnek, ragunak elkészítve is. Könnyen beszerezhető alapanyag, és gyorsan összedobhatod belőle az ebédet vagy a vacsorát. Mindegy, hogy az alsó vagy a felső részét, esetleg az egész combot használod fel, ízletes ételek kerülhetnek az asztalra.

A csirkecombot könnyű ízesíteni, jól illenek hozzá a különféle zöldfűszerek, a mustár, mindenféle hagyma, sőt a mézes pácok is. Érdemes a húst előre befűszerezni, és néhány órán át pihentetni, hogy jól átjárják az ízek és az illatok. 

A legjobb receptek csirkecombból

A csirkecomb mellett süss zöldségeket és gyümölcsöt is. Így akár a köret is elkészül a hússal együtt. Sörrel, borral megbolondítva még izgalmasabb lesz a fogás. Ha teheted, vásárolj hazai termelőktől származó, friss tanyasi csirkecombot. Kicsontozva jobban átsül, és nem marad véres a csont mellett. A legnépszerűbb recepteket összegyűjtöttük, próbálj ki minél többet te is! 

A csirkepaprikás klasszikus fogás, ami sok hagymával, sűrű szafttal, tejföllel az igazi. Készítheted csak combból, de a csirke más része is belekerülhet az ételbe. Legtöbbször galuskával vagy tésztával kínálják.
A csirkecomb jól variálható különféle fűszerekkel, sütve pedig finom ropogós lesz a bőre. A tepsibe tehetsz mellé krumplit, és más friss idényzöldséget is. Még ízletesebb lesz, ha borral locsolgatod.
Ha páccal tennéd izgalmassá a csirkecombot, a mézes-mustáros variáció nyerő lehet. A hús egyszerre sós és édes. Ha kicsit pikánsabban szereted, érdemes megbolondítani egy kis chilivel. A saláta, a rizs vagy a krumpli bármilyen formában tökéletes hozzá.
Ha a csirkecombot sütés előtt baconbe tekered, biztosan nem szárad ki a hús, és zamatosabb lesz. Nem kell olajban kisütni a combot, elég betolni a sütőbe. Tökéles akkor, ha gyorsan akarsz finomat készíteni.
A csirkecombnak kifejezetten jót tesz, ha vörösborban párolod puhára. A fogást néhány zöldséggel ínyenc egytálétellé varázsolhatod. Nem kell aggódnod, az alkohol elpárolog, így gyerekeknek is adhatod.
A csirkecombot akár ránthatod is. A panírt azonban érdemes feldobni sajttal, fűszerekkel, vagy a zsemlemorzsát corn flakesre is lecserélheted. Még ropogósabb lesz, sütőben sütve pedig nem tocsog az olajban.
A csirkecomb boros-tejszínes szószban sütve is kényeztető ebéd lehet. Rakj mellé bacont és gombát is. A zöldfűszerek, különösen a rozmaring és a kakukkfű jól illenek hozzá. Ha teheted, pácold a húst néhány órán át sütés előtt.
Ha mediterrán fogással dobnád fel a családi ebédeket, süss paradicsomos combokat! A szószt is készítsd el saját magad. A hús gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük