Fűszeres csirke zöldbabbal, házi paradicsomos szósszal: ebből kétszer fogsz szedni
A hizlaló krumpli vagy rizs helyett kínáld karcsúsító zöldbabbal a csirkemellet, és turbózd tovább ínyenc paradicsomos szósszal!

csirkes-zoldbab-paradicsomos-szosszal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány hétköznapi hozzávalóból ínycsiklandó főfogást készíthetsz. A húst serpenyőben kevés olajon vagy grillen is megpiríthatod. Ha bírod a csípőset, érdemes a szószhoz chilit is tenni. A zöldbabot és a szószt párhuzamosan is készítheted, nagyjából azonos idő alatt főnek meg. A hússal pedig még hamarabb végzel. 

Csirke zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 40 dkg zöldbab
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd fel tetszés szerint, sózd, borsozd, szórd meg rozmaringgal, majd forró olajon süsd meg. A megpucolt zöldbabot tedd fel annyi vízben főni, hogy éppen ellepje, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva 15-20 perc alatt.

A paradicsomos szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a darabolt, hámozott paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, és kis lángon, többször megkeverve főzd körülbelül 20 percig. Amikor a szósz elég sűrű, húzd le a tűzről. A zöldbabbal és a hússal kínáld.
A csirkemell tejszínes szószban is isteni.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük