Csípős-savanyú leves
A csípős-savanyú leves népszerűsége a kínai büfék terjedésével egyenes arányban nőtt, próbáld ki házilag készítve is!
A variációk száma végtelen, hiszen millióféle zöldséget felhasználhatsz, tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt, két fix pont van: a keményítő és a csípős paprika.
Mivel sok, intenzív ízvilágú összetevőt tartalmaz, érdemes főzéskor ezekből keveset beletenni, hogy aztán utólag mindenki a szája íze szerint ízesíthesse szójaszósszal, gyömbérrel, csípőspaprika-krémmel.
Csípős-savanyú leves
Hozzávalók:
- 20 dkg babcsíra
- 2 répa
- 2 liter húsleves
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8 darab fafül gomba
- 1 kis gumó gyömbér
- 1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
- csípőspaprika-őrlemény
- 2 evőkanálnyi szójaszósz
- 2 tojás
- szezámolaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat mosd meg, majd langyos vízben áztasd őket körülbelül fél óráig. Amíg áznak, elkészítheted a többieket. A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát és a babcsírát, majd ha már eleget ázott, a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet.
Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.
Keleti ízek után hazai megoldások
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- sárgarépa
Melengető, tárkonyos raguleves
- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves
- leves
- brokkoli