Csípős-savanyú leves
Jobb, mint a kifőzdében
A csípős-savanyú leves népszerűsége a kínai büfék terjedésével egyenes arányban nőtt, próbáld ki házilag készítve is!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A variációk száma végtelen, hiszen millióféle zöldséget felhasználhatsz, tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt, két fix pont van: a keményítő és a csípős paprika.

Mivel sok, intenzív ízvilágú összetevőt tartalmaz, érdemes főzéskor ezekből keveset beletenni, hogy aztán utólag mindenki a szája íze szerint ízesíthesse szójaszósszal, gyömbérrel, csípőspaprika-krémmel.

Csípős-savanyú leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg babcsíra
  • 2 répa
  • 2 liter húsleves
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 8 darab fafül gomba
  • 1 kis gumó gyömbér
  • 1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • csípőspaprika-őrlemény
  • 2 evőkanálnyi szójaszósz
  • 2 tojás
  • szezámolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat mosd meg, majd langyos vízben áztasd őket körülbelül fél óráig. Amíg áznak, elkészítheted a többieket. A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.

Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát és a babcsírát, majd ha már eleget ázott, a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet.

Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.

Keleti ízek után hazai megoldások

Ezt is szeretjük