Csípős-savanyú leves

Jobb, mint a kifőzdében

A csípős-savanyú leves népszerűsége a kínai büfék terjedésével egyenes arányban nőtt, próbáld ki házilag készítve is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A variációk száma végtelen, hiszen millióféle zöldséget felhasználhatsz, tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt, két fix pont van: a keményítő és a csípős paprika.

Mivel sok, intenzív ízvilágú összetevőt tartalmaz, érdemes főzéskor ezekből keveset beletenni, hogy aztán utólag mindenki a szája íze szerint ízesíthesse szójaszósszal, gyömbérrel, csípőspaprika-krémmel.

Csípős-savanyú leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg babcsíra
  • 2 répa
  • 2 liter húsleves
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 8 darab fafül gomba
  • 1 kis gumó gyömbér
  • 1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • csípőspaprika-őrlemény
  • 2 evőkanálnyi szójaszósz
  • 2 tojás
  • szezámolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat mosd meg, majd langyos vízben áztasd őket körülbelül fél óráig. Amíg áznak, elkészítheted a többieket. A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát és a babcsírát, majd ha már eleget ázott, a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet.

Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.

Keleti ízek után hazai megoldások

Képek és receptek! Magyaros levesek, ahogy a nagyi csinálta

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük