
Csípős-savanyú leves
A csípős-savanyú leves népszerűsége a kínai büfék terjedésével egyenes arányban nőtt, próbáld ki házilag készítve is!

A variációk száma végtelen, hiszen millióféle zöldséget felhasználhatsz, tulajdonképpen csak a fantáziád szabhat határt, két fix pont van: a keményítő és a csípős paprika.
Mivel sok, intenzív ízvilágú összetevőt tartalmaz, érdemes főzéskor ezekből keveset beletenni, hogy aztán utólag mindenki a szája íze szerint ízesíthesse szójaszósszal, gyömbérrel, csípőspaprika-krémmel.
Csípős-savanyú leves
Hozzávalók:
- 20 dkg babcsíra
- 2 répa
- 2 liter húsleves
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8 darab fafül gomba
- 1 kis gumó gyömbér
- 1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
- csípőspaprika-őrlemény
- 2 evőkanálnyi szójaszósz
- 2 tojás
- szezámolaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat mosd meg, majd langyos vízben áztasd őket körülbelül fél óráig. Amíg áznak, elkészítheted a többieket. A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát és a babcsírát, majd ha már eleget ázott, a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet.
Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.
Keleti ízek után hazai megoldások
OLVASD EL EZT IS!

- pulyka
- sárgarépa
Melengető, tárkonyos raguleves

- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves

- leves
- brokkoli