Így készíts csicseriborsóchipset otthon – Csak két lépésből áll, és jobb, mint a bolti
A csicseriborsóchips kétség nélkül a legjobb sós diétás nasi!
A sütőben sült csicseriborsó nagyszerű nassolnivaló, ha chipsre vágysz, de valami egészségesebbet szeretnél. Nem is kell hozzá más, mint csicseriborsó és fűszerek.
Csicseriborsóchips
Hozzávalók 4 személyre
- 1 doboz konzerv-csicseriborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze az olajat, köményt, fokhagymaport, chiliport, sót, borsot és pirospaprikát. A csicseriborsó-konzervnek öntsd ki a levét, majd add hozzá az olajos fűszerkeverékhez, és forgasd össze. Előmelegített sütőben, időnként megkeverve süsd, amíg szépen megbarnul, és kissé ropogós lesz, kb. 40-45 percig.
Pofonegyszerű kávészirup: süteményhez és italokhoz is passzol
Az ízesített szirupok remekül passzolnak például a koktélokhoz, limonádékhoz és kávékülönlegességekhez is. De mi a helyzet magával a kávésziruppal? Most megmutatjuk, hogy hogyan készül és mi mindenhez jó!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- csicseriborsó
- zöldségcurry
Csicseriborsós curry zöldségekkel: imádni fogod a fűszerezését
- cékla
- csicseriborsó