Filléres házi chips olaj nélkül: így lesz jó ropogós
Ha nassolnál, ne bolti, zacskós chipset válassz, készítsd el inkább otthon! Sütőben sütve az olajszagot is megúszod.

Filléres házi chips olaj nélkül: így lesz jó ropogós
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi chipsnek mindig sikere van. Jól jön egy izgalmas filmhez, baráti beszélgetéshez. Ha tepsiben sütöd, nem fog tocsogni az olajban. Ízesítsd tetszés szerint, akár még sajttal is megszórhatod. Arra ügyelj, hogy minél vékonyabb szeleket vágj. Ez nem tartalmaz ízfokozókat, és kiadósabb a boltinál. Fokhagymás tejföllel, ketchuppal kínáld.  

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 5 dkg vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg jó alaposan, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Nem kell megpucolni. Minél vékonyabbra vágod, annál ropogósabb lesz. A legpraktikusabb, ha a szeleteléshez uborkagyalut használsz. A vajat olvaszd fel, és keverd össze borssal, sóval, ha szeretnéd, zúzott fokhagymát, zöldfűszereket is rakhatsz hozzá.
 

Rendezd a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Locsold meg a vajas keverékkel, és tedd forró sütőbe. Süsd 200 fokon 15 percig. Amikor a chips elkezd hólyagosodni és barnulni, vedd ki a sütőből! Vigyázz, ha túlsütöd, keserű lesz! Még forrón szórd meg sóval.

Ezt is szeretjük