Fűszeres, brokkolis csirkefasírt egészben sütve: így nem szívja magát tele olajjal
Nincs az az alkalom, amire a fasírt ne lenne jó megoldás. Zöldségekkel megbolondítva nem unalmas.

brokkolis-csirkefasirt
Ez is érdekelhet

Nahát, mindjárt karácsony! Mit vegyek a gyereknek? (x)

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

Javítja a bőrhibákat és csökkenti a ráncokat: egyszerű házi pakolás krumplival »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült fasírt diétásabb, ha szárazabb csirkehúsból készíted, és sütőben, minimális zsiradékkal sütöd meg. Brokkolival, kellemesen fűszerezve ínycsiklandó lesz. Ha van a kamrában friss borsó, azt is keverj a masszába! Ha ebédről megmaradna, hidegen is kínálhatod.

Brokkolis csirkefasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 1 bögre borsó
  • 0.5 fej brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd roppanósra tíz perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, vágd kis darabokra. A zsemlét áztasd annyi vízbe, amennyi ellepi, majd csavard ki, és rakd egy tálba. Add hozzá a darált csirkét, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Mehet hozzá a tojás, és jól dolgozd össze a masszát. Végül keverd hozzá a borsót és a brokkolit is.

Formázz a masszából rudat, vagy egyengesd zsiradékkal kikent kenyérformába. A tetejét spricceld meg olajjal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt.  
A klasszikus Stefánia-vagdaltat sem lehet megunni. Melegen, hidegen és másnap is finom.

Ezt is szeretjük